2024. május 3. - Tímea, Irma

Bajnai és Demszky hétfőn bejelenti

Újabb lépések várhatók a távfűtés versenyhátrányának további csökkentésére - tudta meg az MTI közigazgatási forrásokból. Tájékoztatásuk szerint Bajnai Gordon kormányfő és Demszky Gábor főpolgármester hétfőn fogja bejelenteni az újabb intézkedéseket.
2009. június 11. csütörtök 21:15 - HírExtra
Az újabb lépések között szerepel például az is, hogy kormányzati intézkedéssel átalakítják a keresztfinanszírozási rendszert. A jelenlegi elosztási díjat 20-100 köbméteres fogyasztóknál fenntartanák, csakúgy, mint a szabadpiacon vásárló fogyasztók rendszerhasználati díját. Mintegy 4 százalékos versenyhátrány csökkentést remélnek attól a lépéstől, hogy az 500 köbméter felett fogyasztók rendszerhasználati díját csökkentenék.

A távfűtés áfájának 18 százalékra csökkentésével júliustól a távfűtés versenyhátránya már 7 százalékkal csökken gázfűtéshez képest.

Az MTI információi szerint Molnár Csaba kancelláriaminiszter és Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes vezetésével megtartott szerdai egyeztetésen a főváros szorgalmazta azt is, hogy a távhőt is előállító erőművek által a villamos energia termelésben a gázár-csökkenés miatt elért megtakarítással tovább csökkentsék a távfűtés árát.

A kormányfő és a főpolgármester várhatóan intézkedéseket jelent majd be a fogyasztói támogatás visszafogása érdekében, és arról is, hogy milyen módon kívánják ösztönözni a fogyasztókat abban, hogy ne váljanak le a távfűtésről.

Demszky Gábor főpolgármester május elején azt mondta, hogy a fővárosban mintegy tízezer háztartás tervezi elhagyni a Főtáv rendszerét, ami - ha folytatódik ez a tendencia - katasztrofális következményekkel járhat. Közölte akkor azt is, hogy a főváros azonnali beavatkozást vár a kormánytól.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását