2024. május 16. - Mózes, Botond

Pénzmosás Észak-Koreában

Szöul több olyan, külföldi bankokban kihelyezett észak-koreai bankszámláról tájékoztatta az Egyesült Államokat, amelyeket pénzhamisításhoz, pénzmosáshoz és más törvénytelen ügyeletekhez használ Phenjan - közölte a dél-koreai sajtó.
2009. június 10. szerda 09:11 - HírExtra
A Csoszun Ilbo című szöuli napilap meg nem nevezett kormányzati forrásokra hivatkozva azt írta szerdán, hogy a dél-koreai hatóságok 10-20, kínai és svájci bankokban fellelhető bankszámláról továbbítottak információkat az Egyesült Államoknak, Washington kérésére. Az amerikai kormányzat éppen arra készül, hogy saját hatáskörben pénzügyi szankciókat foganatosít Phenjan ellen, a javasolt ENSZ-korlátozásokon túlmenően.

Vi Szung Lak, a dél-koreai nukleáris főtárgyaló azt mondta kedden, hogy a Biztonsági Tanács várhatóan napokon belül határozatot fogad el Észak-Korea ügyében. A dokumentumban megszigorítanák az ázsiai országgal szemben érvényben levő szankciókat a május végén végrehajtott újabb kísérleti atomrobbantása miatt.

Az Egyesült Államok 2005-ben már feketelistára tett egy makaói bankot, amelyet azzal vádoltak, hogy támogatja az Észak-Korea által végzett pénzmosást és egyéb bűncselekményeket. A lépésről úgy tartják, hogy súlyos csapást mért Phenjan pénzügyi tranzakcióira, és eredményesen elvágta az országot a globális pénzügyi rendszertől.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását