2024. május 3. - Tímea, Irma

Felfüggesztett a brutális nyolcadikosnak

Másfél év, fiatalkorúak fogházában letöltendő szabadságvesztéssel sújtotta a Csongrád Megyei Bíróság kedden jogerősen - a végrehajtást három év próbaidőre felfüggesztve - azt a szegedi általános iskolást, aki tavaly egy 28 centiméteres csavarral súlyosan megsebesített egy 75 éves férfit.
2009. június 9. kedd 11:17 - HírExtra
A 15 esztendős, nyolcadik osztályba járó fiú 2008. június 11-én este egy lakótelepi játszótérről hazafelé tartva barátaival elment egy panelfelújítás miatt felállványozott ház mellett. A vádlott ott beleállt egy kötélen függő vödörbe és megpróbálta felhúzni magát, de ez nem sikerült neki, nagy robajjal leesett. A zajra egy közeli garázsból kijött a későbbi sértett, aki felelőségre vonta a fiatalokat. Szóváltás alakult ki közöttük, majd a férfi megfogta egyikük földön heverő kerékpárját és elkezdte tolni a garázs felé azzal, hogy értesíti a rendőröket, s tőlük majd visszakapják a biciklit. A fiú ezen feldühödött, megfogott egy 28 centiméteres állványrögzítő csavart, s azt három-négy méterről a férfihez vágta.

A fémtárgy több centiméter mélyen a sértett bordái közé fúródott. A férfit a kiérkező mentők szállították kórházba, ahol azonnal megműtötték. A csavar a hasüregbe fúródott, ahol megsértette a májat is. A szakértői vélemény szerint a szennyezett tárgy okozta sérülés a fellépő fertőzés miatt akár halálos is lehetett volna, ha a férfi nem kapott volna megfelelő orvosi ellátást.

A vádlott néhány héttel korábban egy veszekedést követően bezárt egy szeméttárolóba egy idős asszonyt és egy fiatal fiút úgy, hogy a bejárat elé tolt egy teli szemetes konténert. A sértettek csak tíz-tizenöt perc múlva tudtak kiszabadulni.

Az idős asszony ezt követően bement a fiú iskolájába, ahol elmondta a történteket az igazgatónak. A vádlott néhány nap múlva meglátta a buszon a nőt és bosszúból ököllel hátulról fejbe vágta. Az asszony könnyebb sérülést szenvedett, de a történtek miatt az elmúlt évben pszichiátriai kezelésre szorult. A bíróság életveszélyt okozó testi sértés, aljas indokból elkövetett testi sértés és személyi szabadság korlátozása bűntettében mondta ki bűnösnek a fiút.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását