2024. május 19. - Ivó, Milán

A média is többször megsértette a kampánycsebdet

Több média-kampánycsendsértését állapított meg a hétvégi EP-választással összefüggésben hétfő esti ülésén az Országos Választási Bizottság (OVB).
2009. június 9. kedd 06:20 - HírExtra
A testület egyhangúlag állapította meg a www.tozsdeforum.hu törvénysértését, amely a kampánycsend ideje alatt tett fel az internetes oldalra egy, a Jobbik gazdálkodásáról szóló cikket.

A bizottság tárgyalta Novák Előd Jobbik-delegált kifogását is. A delegált a beadványában arra hívta fel a figyelmet, hogy a tv2, az Atv és a Hír TV megsértette a pártok médiabeli esélyegyenlőségét azzal, hogy az EP-választási kampányban egyszer sem hívták be a Jobbik politikusát a műsorokba. Az OVB úgy döntött, levélben kéri a három műsorszolgáltatót, hogy reagáljon a kifogásban írtakra, hogy azok megfelelnek-e a valóságnak, s a szerdai ülésen visszatérnek a beadványra.

Az OVB-tagok többsége szerint megsértette a kampánycsendet az MTV Euro-taxi című műsora is. Ebben június 7-én Kovács László, az Európai Bizottság jelenlegi adó- és vámügyi biztosa volt a vendég, és európai biztosi tevékenységével kapcsolatos témákról beszélt.

A műsor miatt Nyitrai Zsolt (Fidesz) jelentett be kifogást, arra hivatkozva, hogy Kovács László volt szocialista külügyminiszter személye oly módon forrt össze a választáson jelölő szervezetként induló MSZP-vel, hogy megjelenése egy országos műsorszolgáltató műsorában egyértelműen a párt népszerűsítését szolgálja, vagyis kampánytevékenységet valósított meg.

Nyitrai Zsolt azt is kifogásolta a testületnél, hogy a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában a kampány utolsó napján, június 5-én Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke azt mondta: Kövér László egyik fórumán már osztogattak olyan szórólapot, amelyre az van írva, hogy "az MSZP-szavazók bűnösök". Nyitrai Zsolt szerint a szocialista politikus kész tényként állította, hogy ilyen tartalmú szórólapokat osztogattak, holott ilyen nem történt. Az OVB helyt adott a kifogásnak és megállapította, hogy sérült a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás alapelve.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását