2024. május 24. - Eszter, Eliza

Elmaradt a Főpolgármesteri Kabinet ülése

Elmaradt a Főpolgármesteri Kabinet hétfő reggelre összehívott ülése - tudta meg az MTI fővárosi politikusoktól.
2009. június 8. hétfő 11:01 - HírExtra
A Főpolgármesteri Kabinet ülését várhatóan kedden tartják majd meg. Ezen egyebek közt szó lesz a Margit híd felújításával, finanszírozásával összefüggő kérdésekről.

Mint arról az MTI a múlt pénteken hírt adott, a fővárosi önkormányzat ez évi költségvetésében csak 13 milliárd forint szerepel a rekonstrukcióra. A felújításra két pályázó jelentkezett, de az olcsóbbik ajánlat is meghaladta áfa nélkül a 20 milliárd forintot. A főpolgármester felkérésére a Városházán már vizsgálják, hogy milyen beruházások átütemezésével lehet előteremteni a hídrekonstrukcióhoz elengedhetetlen további 15 milliárd forintot. A felújítás költségigénye részben azért nőtt, mert a 2007-es tervezés során a Főmterv 250 forintos euróval számolt, miközben jelenleg az euró árfolyama már 300 forint körül mozog.

A beruházás kivitelezési szerződését július első felében meg kellene kötni ahhoz, hogy a tervek szerint, 20-án megkezdődhessen a rekonstrukció. A forgalomkorlátozással járó munkálatokat csak augusztusban indítanák. A felújítást követően 2010. augusztus végétől vehetnék ismét birtokba az autósok a Margit hidat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását