2024. április 25. - Márk

Berlusconi pártja a befutó

Nagyarányú győzelmet aratott Silvio Berlusconi jobbközép olasz kormányfő pártja az Itáliában rendezett vasárnapi európai parlamenti választásokon egy exit poll felmérés szerint.
2009. június 8. hétfő 07:25 - HírExtra
Az IPR intézet által a szavazóhelyiségekből távozó választópolgárok megkérdezésével készített felmérés szerint Berlusconi pártja, a Szabadság Népe a leadott voksok 39-43 százalékát szerezte meg. Ezzel jócskán maga mögé utasította a baloldali ellenzék vezető pártját, a Demokrata Pártot, amelyre a választók 27-31 százaléka adta szavazatát. A hibahatár miatt egyelőre nem tudni, hogy Berlusconi elérte-e kitűzött célját, a voksok legalább 40 százalékának megszerzését.

Az olasz választási kampányban európai kérdések nem játszottak szerepet, sokkal inkább Berlusconi magánélete. Az elmúlt hetekben az olasz sajtó szinte másról sem írt, mint Berlusconi esetleges válásáról, valamint egy nápolyi diáklányhoz fűződő tisztázatlan kapcsolatáról.

Ily módon az EP-választást Olaszországban a vitatott médiacsászárról és milliárdosról szóló referendumnak tartották. A baloldal remélte, hogy túljutott a mélyponton, míg Berlusconi azzal számolt, hogy a Szabadság Népe a szalagcímek ellenére is több mint 40 százalékot ér el, s ezzel, mint a jobboldal "legfontosabb csoportja", ő állíthat elnököt az Európai Parlament élére.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását