2024. június 16. - Jusztin

Magyarország megbízhatatlan

Bár még mindig nem érkezett el az elemzők által a vég kezdetének minősített 320 forint/euró határ, de semmi ok sincs arra, hogy erre a közeljövőben miért ne kerülhetne sor.
2009. március 9. hétfő 10:55 - HírExtra
Nincs kilátás semmire, ami visszaadná a külföld magyar gazdaságba vetett bizalmát, különösen a tekintetben, hogy a politikusok és a lakosság képesek lesznek felelősen bánni a közpénzekkel - írja hétfői kommentárjában a Sme. A szlovák véleményformáló napilap rámutat: éppen a közpénzek tragikusan változatlan helyzete az, ami a mélybe húzza a magyar gazdaságot, amely különben egész jól működik.

"Magyarország alapvető problémája, hogy kevesen fizetnek adót, de szinte mindenki kap valamilyen támogatást és érvényesít valamilyen kedvezményt. És az érintettek többsége politikailag eléggé kiforrott ahhoz, hogy harciasan kiálljon privilégiumai mellett. Még egyetlen befolyásos politikus sem mondta meg az egyszerű népnek, hogy ez így tovább nem mehet, és ily módon egyetlen állam sem tud a végtelenségig működni. Ellenkezőleg: a hatalom megszerzése érdekében azt bizonygatja, ő valahogy elintézi, hogy semminek se kelljen változnia" - írja Peter Morvay, a szerző.

Hozzáteszi: ha valakinek - mint Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknek valamikor régen - mégis volt annyi bátorsága, hogy óvatosan valamit jelezzen, az első tiltakozó hullámnál meghátrált és mindent visszavont.

"A külföld nem bízik a magyar kormányban, de nem ez a legrosszabb. A külföld nem bízik az egész magyar politikai elitben, sem a kormányban, sem az ellenzékben. Nagyon helyesen nem lát semmiféle politikai erőt, amely képes és kész lenne kihúzni az országot a mocsárból, amelyben már mellig elmerült, s tovább süllyed. A legnagyobb felelősség ezért a szocialistákat és a liberálisokat terheli, akik az utóbbi években az országot vezették. A volt kormányfő, Orbán (Viktor) által vezetett ellenzék azonban semmivel sem jobb. Kínosan kerül minden válságmegoldó javaslatot, amely megijeszthetné az embereket. Nincs mit csodálkozni azon, hogy (Orbánék) várható hatalomra jutásához a világ nem fűz semmiféle pozitív várakozást" - záródik a Sme kommentárja.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását