2024. május 17. - Paszkál

A Jobbik sok szavazatot szívott el az MSZP-től

A Jobbik eredménye jelentős részben a legszegényebb térségekben élő, kiábrándult szocialista választók átpártolásának tulajdonítható - áll a Nézőpont Intézet hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményében.
2009. június 8. hétfő 15:45 - HírExtra
A radikális párt a 426 ezer szavazattal a vasárnapi EP-választáson nem a Fidesztől vette el a legtöbb szavazatot, hanem éppen "a baloldal összeomló fellegváraiban alapozta meg sikerét" - állapította meg az intézet.

Indoklása szerint a szegény térségek településein a Fidesz is nagymértékben növelte választóinak számát, így a radikálisok szimpatizánsai elsősorban az MSZP egykori hívei közül kerülhettek ki.

Ezzel az eredménnyel a Jobbik magasra helyezte a mércét a következő parlamenti választásra, mert "sikerének megismétléséhez meg kell küzdenie azzal a kihívással, hogy egyben tartsa a politikai mező jobbszélétől a balszélig tartó bázisát" - vélekedik az intézet.

A Nézőpont Intézet utalt arra, hogy a baloldal számára "kommunikációs szempontból a Jobbik lehetőséget jelent, hiszen 'jobboldali blokként' továbbra is megkísérelhetik összemosását a Fidesszel", az átpártolt szavazók visszaszerzésére azonban mindenképp szükségük van.

Az EP-választás helyi eredményei alapján valószínű, hogy a választói csoportokért folyó legújabb küzdelem akár az MSZP és a Jobbik között is kibontakozhat - áll a közleményben.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását