2020. április 9. - Erhard

Dísznövények és kertművészek

Dísznövényeket, kertépítészeti- és szépítő eszközöket, illóolajat, natúrkozmetikumokat, kerti dísztárgyakat állítottak ki több mint hetven pavilonban, a fehérvárcsurgói Károlyi-kastélyban pénteken megnyitott Európai Dísznövény és Kertművészeti Napok résztvevői.
2009. június 6. szombat 08:09 - HírExtra
A háromnapos rendezvényt Károlyi György, a rendezvény házigazdája, valamint a Svéd Királyság, Franciaország és a Cseh Köztársaság nagykövete nyitotta meg.

A vasárnap estig tartó programsorozat keretében hazai-és külföldi kiállítók kínálják a dísznövényeket, virágokat, köztük számos különleges, valamint egzotikus fajtát.

Egy standot alakítottak például ki a zöldséget, gyümölcsöt termesztő móri Gárdonyi Géza Általános és Speciális Iskola diákjai, egy olaszországi, speciális gyógypedagógiai intézmény növendékeivel, akik fából és agyagból készült különleges kerti dísztárgyakkal jelentek meg a kiállításon.

A rendezvény keretében svéd, francia, cseh és hazai szakemberek tartottak, illetve tartanak tematikus előadásokat, faápolási, virágkötészeti bemutatón gyönyörködhetnek az érdeklődők, s botanikai sétát is tehetnek a Károlyi-kastélyt körülvevő parkban.

A gyerekeket különféle programok, köztük lovas fogatos parklátogatás várja.

Az európai dísznövény és kertművészeti napokat ezúttal ötödik alkalommal rendezi meg a Károlyi József Alapítvány, az Európai Kulturális Találkozó Központként is működő Károlyi-kastélyban és a rezidencia udvarán. A rendezvény népszerűségére jellemző, hogy tavaly nyolcezernél többen váltottak belépőjegyet a programokra.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását