2024. május 20. - Bernát, Felícia

Az SZDSZ még nem unja a szélsőségesek dumát

Június 7-én a "szabad, demokrata" választókon múlik, hogy a szavazás a demokraták vagy a szélsőséges erők ünnepe lesz Magyarországon - mondta az SZDSZ kampányzáró sajtótájékoztatóján Fodor Gábor pénteken Budapesten.
2009. június 5. péntek 12:05 - HírExtra
A pártelnök hozzátette, azért kell az SZDSZ-re szavazni, mert az ország nem engedheti meg magának, hogy a szélsőségesek teret nyerjenek. Leszögezte: "többen vagyunk, akik hiszünk a demokráciában, akik az alkotmányt fontosnak tartják, akik be akarják tartani a törvényeket".

Fodor Gábor közölte: nem fogják engedni, hogy június 7-e után egy olyan holnapra ébredjenek, amikor az országban teret nyer a kirekesztés és a gyűlöletkeltés.
A politikus hangsúlyozta, hogy az SZDSZ-nek van programja.

Mint mondta, ezt azért kell kiemelni, mert a pártok közül kevesen beszéltek arról, hogy mit is akarnak tenni Brüsszelben. Mint mondta, az SZDSZ programja a szabad Európáról, a szabad munkavállalásról szól. Azt is kijelentette, hogy a szocialista és a néppárti frakció önmagában nem tudja meghozni a fontos döntéseket, ezért is szükség van a liberálisokra.

Kitért arra is, hogy az egyetemistáknak és főiskolásoknak lehetőséget akarnak arra teremteni, hogy egy másik uniós ország felsőoktatási intézményiben tölthessenek el egy szemesztert.

Szólt arról, hogy programjuk része az európai források precízebb, bürokrácia-mentesebb és igazságosabb elosztása is.A sokféleségről beszélve úgy fogalmazott büszkék arra, hogy "ebben az országban sokfélék vagyunk", ugyanis véleménye szerint a befogadás jelenti az igazi patriotizmust, mert ez adja a nemzet valódi erejét. Fodor Gábor kiemelte azt is, hogy a roma közösség integrációját meg kell erősíteni.

Kitért a versenyképességre, a közösségi politika reformjára és a fenntartható fejlődésre is. Leszögezte, hogy a környezettudatosságot a középpontba akarják állítani.

A pártelnök azt is hangsúlyozta, hogy programjuk mellett van egy jó jelöltjük is, ugyanis egy független angol felmérés szerint Szent-Iványi István lett az előző ciklus legjobb magyar EP-képviselője.

Fodor Gábor közölte: azért is kérik a választók szavazatait, mert egyetlen pártként húsz éven keresztül következetesen képviselték a szabadság, a szolidaritás, az együttműködés és a befogadás eszméjét. "Hitet kell tennünk, hogy mi demokraták többen vagyunk" - mondta a politikus.

A sajtótájékoztatón a párt több prominens tagja is megjelent. Az SZDSZ EP-listavezetője, Szent-Iványi István azt mondta, minden, az SZDSZ-re leadott voks egy erős igen szavazat a társadalmi békére, a modern, európai Magyarországra és egyben következetes elutasítása a félelem- és a gyűlöletkeltésnek.

Béki Gabriella, EP-képviselőjelölt azt emelte ki, hogy a befogadó, nyitott, európai kultúrájú társadalomnak kell legyen magyar liberális képviselte is az Európai Parlamentben.

Demszky Gábor főpolgármester arról beszélt, hogy öt éve azt ígérték, hogy elsősorban az európai és a magyar városokért akarnak tenni az Európai Parlamentben, és ezt az ígéretüket be is tartották. Elmondta, ha a szavazók a liberálisokra voksolnak, ezt a politikájukat fogják folytatni, több lesz a villamosvonal, lehetővé válik a szennyvíz kezelése és eltűnnek a lepusztult városrészek Budapesten és vidéken is.

Iványi Gábor metodista lelkész azt mondta, hogy sem a kampányban, sem Brüsszelben nem a magyarságukat akarták bizonygatni, mert az számukra evidencia, ezért nem ezzel a kérdéssel foglalkoznak, hanem az európaiságukat akarják demonstrálni, ami humanizmust, szabadságot és a mások szabadságának a tiszteletét jelenti.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

vadfoka
2009. június 5. 12:17
A magyarságuk számukra evidencia...:) Vajon miben is nyilvanitjak meg ezt? A magyar ember drogos, pedofil es csak a peeeenz erdekli? Ketlem....
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását