2024. május 16. - Mózes, Botond

Lassan épül a villamospálya

Lassabban épül Budapesten a 19-es és a 41-es villamos pályája, s a budai főgyűjtőcsatorna kivitelezését is hátráltatja a rakpart alatt talált ciszternarendszer, de az átadási határidő a csatorna esetében tartható - közölték az Élő Duna projekt kivitelezői csütörtökön az MTI-vel.
2009. június 4. csütörtök 17:37 - HírExtra
A főgyűjtőcsatorna építése során nemrégiben egy XIX. századi ciszternarendszerre bukkantak a kivitelezők az Ybl Miklós téren. A feltárás, a kulturális örökségvédelmi vizsgálatok és a csatornaépítés áttervezése jelentősen lassította a kivitelezést, s a villamospálya május helyett csak augusztusra készülhet el.

Ennek oka, hogy a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal és az I. kerületi önkormányzat kérte a ciszternarendszer részletes felmérését és lehetőség szerinti megtartását, mivel az ipari műemléknek minősül - olvasható a közleményben.

Hozzátették, hogy a felmérés elkészítése után az eredmények figyelembevételével és a ciszternák megóvása érdekében a főgyűjtőcsatornát módosított tervek szerint kell tovább építeni, a vágányépítés befejezésére és a villamosforgalom helyreállítására pedig csak a csatorna lefektetése után kerülhet sor.

A kivitelezők hangsúlyozták: a nem várt események nem okoznak csúszást a teljes főgyűjtőcsatorna-beruházás végső határidejében, tehát a II. kerületi Zsigmond térig épülő csatorna próbaüzemi működése 2009 augusztusában megkezdődhet.

A budapesti központi szennyvíztisztító-telep és kapcsolódó létesítményei beruházás Európai Unió által elismert költsége mintegy 428,7 millió euró. Ennek 65 százalékát az unió, 20 százalékát a magyar állam, 15 százalékát pedig a főváros állja.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását