2024. május 20. - Bernát, Felícia

Új elemekkel kampányol a Munkáspárt

A Munkáspárt több új elemet használt fel a mostani európai parlamenti választást megelőző politikai kampányban, és ezek kedvező fogadtatásra találtak az emberek körében - közölte Thürmer Gyula Jász-Nagykun-Szolnok megyében kedden tett látogatásának utolsó állomásán, Szolnokon.
2009. június 2. kedd 20:50 - HírExtra
A kampányra készülve értékelték az elmúlt húsz esztendőt, mérlegre tették, mi volt két évtizeddel ezelőtt, és mi lett mára, megérte-e a rendszerváltást véghez vinni - mondta el példaként a pártelnök. Erre az utóbbi kérdésre nagyon sokan nemmel válaszoltak, mert több lett vesztes, mint a nyertes - jegyezte meg sajtótájékoztatóján.

Programjukban sikerült megfogalmazni azokat a társadalmi és szociális követelményeket, amelyeket ma a magyar emberek túlnyomó többsége magáénak érez - jelentette ki.

Hozzátette: ezek többek között a teljes foglalkoztatottság igénye, a fiatalok álláshoz és első lakáshoz jutásának lehetősége, valamint a nyugdíjkorhatár kitolásának megállítása. A bérek kapcsán leszögezték, hogy senki se kereshessen 1 millió forintnál többet, illetve 100 ezer forintnál kevesebbet - emlékeztetett.

Thürmer Gyula szólt arról is, hogy a Munkáspárt Európa híve, de úgy érzik, "hogy az a szoba, amit az európai házban kaptunk, az szűkös". Jelezte: ha a Munkáspárt bejut az Európai Parlamentbe, kezdeményezik, hogy "ennél a szobánál egy kicsit tágasabba és jobba kerüljünk", ellenkező esetben Magyarország végképp a gyarmatok sorába süllyed.

A politikus kitért arra: pártja - másokkal ellentétben - nagy számban indított fiatal jelölteket, köztük egyetemistákat, munkásokat és magyar vállalkozókat.

Thürmer Gyula kérdésre azt válaszolta, osztja a közvélemény-kutatások megállapításait, és szinte biztos, hogy a Fidesz nagy arányban megnyeri az európai parlamenti választást, "ebből azonban nem következik az, hogy a következő választást is nagy arányban meg lehet nyerni".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását