2024. május 20. - Bernát, Felícia

Gurmai új pályára állítaná Európát

Az európai szocialisták olyan programmal készültek, amellyel új pályára lehet majd állítani 2009-től a kontinenst - mondta Gurmai Zita, az MSZP európai parlamenti képviselője sajtótájékoztatón kedden Veszprémben.
2009. június 2. kedd 21:04 - HírExtra
A globális válság hatásain túl egy jobboldali vezetés vitte ebbe a mély válságba Európát - mondta a párt EP-listájának harmadik helyén álló politikus. Szerinte van tétje a június 7-i választásnak, mert aki nem megy el szavazni, az a szélsőjobb irányba tartó Magyarországot választja.

Rámutatott: az Európai Szocialista Párt volt az egyetlen, amely választási programjában az esélyegyenlőségről egy egész fejezetet készített. Gurmai Zita elmondta: olyan Európai Nőjogi Charta létrehozását szeretnék bevezetni, amelyben minden egyes területen, ahol a nőket hátrány éri, valamiféle új egyensúlyt szeretnének megteremteni.

Az Európai Parlament nőjogi és esélyegyenlőségi bizottságának alelnökeként is dolgozó képviselő hangsúlyozta: támogatni kell az életközösségeket, a családokat, ezért jobb szülési és szülői szabadságok bevezetését javasolják Európa-szerte. Hozzátette: együtt szeretnének dolgozni a szülők megsegítése érdekében, hogy a szakmai és a személyes jellegű feladataik között megtalálják az egyensúlyt. E cél támogatásának egyik eszköze, ha a tagállamok teljesítik az Európai Unió gyermekgondozási támogatásra vonatkozó célszámait - vélekedett a politikus.

Gurmai Zita szerint világos, tiszta beszédre van szükség. A szocialisták programja nemcsak a gazdaságélénkítésről szól, hanem többek között arról is, hogy gondoskodnunk kell az utódainkról, a klímával kell foglalkozni, egy új szociális Európára kell felkészülni, és oda kell figyelni a migrációra is - mondta a szocialista politikus.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

saxo
2009. június 2. 21:28
Nos.
Itt van Gurmai elvtársnő egyik elvtársa:
http://www.youtube.com/watch?v=eLP4mPiu0vs&feature=player_embedded

A világos. A tiszta beszédű.
Ahogyan Gurmai elvtársnő is kivetkőzött magából Romániában....
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását