2024. április 29. - Péter

Gyűlölet és melankólia, némi profizmussal keverve

Tartson velünk, és nézze meg mit ajánlanak a magyar pártok az EP-választás alkalmából! A HírExtra górcső alá veszi az összes EP kampányfilmet, és azt is megtudhatja, melyik volt az egyetlen párt, amelyik sikeresen vette ezt a médiaakadályt.
2009. június 2. kedd 07:59 - Pásztor Balázs
Maximum egy perc

Elérkeztünk az EP-választás hajrájába, így mindegyik párt elkészítette a saját EP kampányfilmjét - már amelyik egyáltalán komolyan gondolta ezt a választósdit. Azt már megszokhattuk, hogy mind hazánkban, mind külföldön a belpolitikai témákat citálják elő az EP választás alkalmából - amelynek továbbra sincs semmi értelme -, de szerencsére találkoztunk pár üdítő kivétellel is. Most lássuk az alkotásokat és átirataikat, majdnem a támogatottsági mutatók sorrendje szerint (azért majdnem, mert a legjobbat a végére hagytuk).

Fidesz: Gyűlölj!

A Fidesz „zseniális” kampányfilmje a szlogenen kívül összesen négy szóból áll és abból a képből, amelyen Gyurcsány feje szép lassan Bajnaira változik. Semmi program, semmi, indoklás, csupán négy, érzelmeket felkorbácsoló szó, és az „elég!” szlogen - hogy még a legbutábbak is megértsék, miről van szó. Hogy is mondják ezt egy szóval: primitív? Annyira, hogy ezt még kifigurázni sem lehetett.

A gyűlöletkampánnyal az a legnagyobb baj - azon kívül, hogy abból semmi nem derül ki, hogy az adott párt mit tenne -, hogy tálcán kínálja a más alternatívákat. Elvégre a Fidesz kampányfilmje alapján ha a hajdúszoboszlói alkoholisták szövetsége párttá alakul, és azt mondja: nem kér a Gyurcsány-Bajnai kettősből, akkor rájuk is nyugodtan lehet szavazni. Hisz a lényeg: ebből elég - és ezt nem csak a Fidesz mondhatja. Mindenesetre ez nem EP kampányfilm. (0/10)

MSZP: Nosztalgia

A kormánypárt két kampányfilmet is csinált, és hangulata mindkettőnek remekül sikerült - kár hogy más nem. A zene passzol, az összevágás nem lett túl rossz, a szöveg pedig kifejezetten vállalható LENNE, ha a párt tényleg azt csinálná, ami ott elhangzik. A férfi verzióban elnosztalgiázik az elmúlt húsz éven, míg a nőiben a polgári-baloldali felfogást próbálja átvetíteni a nézőnek - ám mindkettőben közös, hogy megpróbál asszisztálni a jelenlegi megszorításokhoz. Az EP választáshoz csak érintőleges köze van, ráadásul a filmek abszolút nem állnak párhuzamban az „újult erővel” szlogennel - ám legalább remek alapot adott a kifigurázásokra. (1/10)


Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását