2024. április 18. - Andrea, Ilma

A magyar vámosok miatt nem kell várni

A magyar-román határon nincs vámellenőrzés, csupán egy pontos határőrizeti ellenőrzés történik, tehát a magyar vámosok miatt nem alakulhat ki várakozás a belépő teherforgalomban - reagált a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága (VPOP) nevében a román miniszterelnök és közlekedési miniszter keddi nagylaki nyilatkozatára Sipos Jenő.
2009. június 2. kedd 23:23 - HírExtra
A VPOP szóvivője hangsúlyozta: a magyar vámosok csupán szúrópróbaszerű jövedéki vizsgálatot végeznek, az viszont nem akadályozza a forgalmat, mivel ez a járműveket félreállítva, a beléptetés után történik. Miután Románia is az Európai Unió tagja, a két ország között nincs vámhatár, de a schengeni ellenőrzésre szükség van, azt azonban a román-magyar határrendészek közösen, egy helyen végzik.

A szóvivő arra a nyilatkozatra reagált, melyet Emil Boc román miniszterelnök és Radu Berceanu román közlekedési miniszter adott kedden Nagylakon. A miniszterelnök a határátkelőt megtekintve elmondta: Románia a magyar kormányhoz fordul annak érdekében, hogy felszámolják a román-magyar határnál hétvégeken és ünnepnapokon kialakuló tehergépkocsi-sorokat. A kormányfő társaságában lévő Berceanu szerint a nagylaki határátkelőnél a problémát az okozza, hogy a magyar vámosok nagyon lassan ellenőrzik a Romániából kilépő teherautókat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását