2024. május 17. - Paszkál

Kiscsapatból nagy bajnok?

Az immár három éve élvonalban játszó Unirea Urziceni lehet az idén a bajnok a román labdarúgó bajnokságban, amely egy fordulóval az idényzárás előtt magabiztosan vezeti a tabellát.
2009. június 1. hétfő 21:26 - HírExtra
A 17 ezer lakosú, Bukaresttől körülbelül 60 kilométerre lévő Urziceni város labdarúgó csapata 1954-es alapítása óta 2002-ig többnyire a román harmadosztályban szerepelt, és először 2006-ban jutott az élvonalba. A Chelsea-nél játékosként szép karriert befutott Dan Petrescu egykori román válogatott által edzett gárdát már 99 százalékban bajnoknak tartják Romániában, hiszen egy fordulóval a bajnokság vége előtt 69 ponttal az első, őt követi 65 ponttal a Dinamo Bucuresti, harmadik pedig a Poli Timisoara (Temesvár), amely 61 pontot gyűjtött.

A többi, korábban esélyesebbnek tartott együtteshez képest a szerény költségvetésű Urziceni-t már csak a temesváriak előzhetik meg, akiktől a FIFA az idén levont hat pontot. Ők azonban fellebbeztek, és a nemzetközi sportbíróság (CAS) várhatóan június 5-én határoz arról, hogy érvényben marad-e a korábbi döntés, vagy visszakapják a pályán megnyert hat pontot. Amennyiben a Poli számára kedvező döntés születik, a bajnoki cím sorsa a június 10-én sora kerülő utolsó fordulóban dől el.

Romániában az idén is a vidéki csapatok uralták a mezőnyt, ami újdonságnak számít, hiszen 29 év után most fordult elő először, hogy két egymás utáni szezonban vidéki csapatok hódítják el a bajnoki címet. Tavaly a Pászkány Árpád Zoltán romániai magyar üzletember által finanszírozott CFR Cluj (Kolozsvár) diadalmaskodott, amely most a negyedik helyen áll, és az UEFA-kupa utódaként ősszel rajtoló Európa Ligában fog indulni.

Az idén "a vidék" a Román Kupát is elhalászta az olyan patinás fővárosi együttesek elől, mint a Steaua, a Dinamo és a Rapid Bucuresti, hiszen a kupadöntőben a kolozsvári és a temesvári csapat méri össze erejét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Baradlay
2009. június 1. 23:59
Zlatan a Barcaban??? Na akkor ennyi az annyi!
Undorito kapa!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását