2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Obama a Broadway-re vitte az asszonyt

Barack Obama amerikai elnök beváltotta egyik választási ígéretét: a 2008-as kampány idején megígérte feleségének, Michelle-nek, hogy ha vége lesz a választási hadjáratnak, elviszi a New York-i Broadway-re színházba. Most teljesült a First Lady kívánsága.
2009. május 31. vasárnap 15:02 - HírExtra
Az amerikai elnöki pár szombaton este egy kis katonai különgépen utazott New Yorkba, majd helikopteren szállították őket Manhattanbe, ahol a Blue Hill étteremben költötték el vacsorájukat. Ezt követően a Belasco színház várta őket, ahol megtekintették August Wilson 2005-ben elhunyt Pulitzer-díjas afro-amerikai író Joe Turner jövés-menése (Joe Turner,s Come and Gone) című darabját.

A republikánusok rögtön megragadták az alkalmat, hogy támadják Obamát: szerintük az elnök az adófizetők pénzén megy szórakozni. A párt országos bizottsága közleményében nehezményezte, hogy az elnök színházba megy különgéppel, miközben a General Motors a csőd szélén áll és Amerika-szerte számos család azért küzd, hogy kifizethesse a számláit.

"Azért viszem feleségemet New Yorkba, mert megígértem neki a választási kampány során, hogy elviszem egy Broadway-előadásra, amikor mindennek vége lesz" - válaszolt ugyancsak közleményben Obama.

A Fehér Ház eddig még nem közölte az elnöki kiruccanás költségeit. Az amerikai vezetők soha nem utaznak polgári gépeken az őket mindenhová követő jelentős biztonsági személyzet miatt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását