2024. május 16. - Mózes, Botond

Össze-vissza beszél a kormány

A Fidesz szerint komoly zavart okozhat az Európai Unió rendszerében, hogy néhány héttel a választások előtt egy leköszönő kormány nyújtja be a külföldiek földvásárlási moratóriumának meghosszabbítását célzó, az unió illetékes szakbizottságai számára készülő magyar beadványt.
2010. március 22. hétfő 14:23 - HírExtra
A kabinet ebben a kérdésben is összevissza beszél - fogalmazott Font Sándor az MTI-nek hétfőn.

Az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának fideszes elnöke arra reagálva nyilatkozott az MTI-nek, hogy hétfőn szakmai egyeztetést kezdett az agrártárca az ágazat szakmai és érdekképviseleti szervezeteivel a moratórium meghosszabbítására vonatkozó beadvány tartalmáról.

A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Érdekegyeztető Tanács (FÖVÉT) első ülése utáni sajtótájékoztatón Gráf József agrárminiszter közölte: az anyagot a szakmai és érdekképviseleti szervezeteknek jövő hét szerdáig, a FÖVÉT következő üléséig kell véleményezniük, s ezt követően küldi el a dokumentumot a minisztérium az unió illetékeseinek, hogy megkezdődhessen az EU-ban is a magyar kérésről a szakmai egyeztetés.

Font Sándor ezzel kapcsolatban kifejtette: meglepve vették tudomásul, hogy a most leköszönő kormány még a regnálása alatt be szeretné nyújtani az unióhoz a kérelmet, annak ellenére, hogy Gráf József a mezőgazdasági bizottság decemberi ülésén személyesen közölte, hogy a moratórium meghosszabbítását kezdeményező okiratot nem ők fogják benyújtani, de minden szakmai előkészületet megtesznek.

A Fidesz nem érti, mi változhatott meg azóta, és sajnálja, hogy kampánytéma lett ez az ügy - mondta.

Font Sándor rámutatott arra is, hogy 2011 első félévében Magyarország tölti be az unió soros elnöki tisztét, és közismert, hogy az elnöklő tagállamnak nagyobb mozgástere van a különféle kérdések rendezésében, ezért jó lenne akkorra kitolni a moratórium meghosszabbítása kérdésnek a megtárgyalását.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását