2024. április 26. - Ervin

Hitelek - Ki jár jól?

Áprilisban a háztartások új lakáscélú forint hiteleinek szerződéses értéke kismértékben emelkedett a márciusi szinthez képest, míg az euró alapú lakáshiteleké csökkent - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) pénteken.
2009. május 29. péntek 09:50 - HírExtra
Csökkent az euró és a svájci frank alapú szabad felhasználású jelzáloghitelekre kötött új szerződések szezonálisan igazított értéke, miközben az euró alapú hiteleknél nőtt, a svájci frank alapúaknál csökkent az átlagos hitelköltség mutató. A forint és euró személyi hitelek szezonálisan igazított új szerződéses állománya áprilisban nem változott jelentősen az előző hónaphoz képest, a hitelek átlagos hitelköltség mutatója minimális mértékben emelkedett.

A nem pénzügyi vállalatok új hiteleinek szezonálisan igazított szerződésértéke összességében mérséklődött elsősorban az euró alapú hitelek új szerződéses állományának csökkenése miatt.

Az új hitelek átlagos kamatlába az 1 millió euró összeghatár feletti forinthitelek esetében áprilisban alacsonyabb volt, mint márciusban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását