2024. május 20. - Bernát, Felícia

Idő kell, hogy megbüntessék Észak-Koreát

Az ENSZ Biztonsági Tanácsának (BT) időre van szüksége ahhoz, hogy kidolgozza annak a határozatnak a szövegét, amellyel megbünteti Észak-Koreát nukleáris és rakétakísérleteiért - közölték kedden diplomaták.
2009. május 27. szerda 08:57 - HírExtra
Azt követően nyilatkoztak erről, hogy a világszervezet New York-i székházában helyi idő szerint kedden megkezdődtek az egyeztetések a szövegtervezetről. A megbeszélésen az öt állandó BT-tagország - az Egyesült Államok, Oroszország, Kína, Nagy-Britannia és Franciaország -, valamint Japán és Dél-Korea ENSZ-nagykövetei vettek részt. A tárgyalásoknak az a célja, hogy a hét ország megállapodjon a szövegtervezet alkotóelemeiről, s a tervezetet a 15 tagú BT elé terjesszék.

Jean-Maurice Ripert francia ENSZ-nagykövet a találkozó után úgy nyilatkozott, hogy dolgoznak, s szükségük van némi időre. Susan Rice amerikai ENSZ-nagykövet ezzel egybehangzóan beszélt újságíróknak a kilátásokról. A keddi egyeztetést jónak minősítette, de megjegyezte, hogy ez csak az első lépés.

Rice szerint a hét ország egyetért a határozat céljait illetően, amelyekkel "nagyon világosan és egyértelműen" ki akarják nyilvánítani: Észak-Korea lépései ellentétesek a békével és a régió biztonságával, sértik a nemzetközi jogot, és komolyan kell kezelni azokat. A diplomata azonban részletekbe nem bocsátkozott.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását