2024. május 18. - Erik, Alexandra

A Honvéd nyerte a Magyar Kupát

A Budapest Honvéd története során hetedszer nyerte meg a labdarúgó Magyar Kupát, miután a múlt szerdán Győrben elért 1-0-ás sikert követően a keddi, hazai visszavágón gólnélküli döntetlen született, így összesítésben 1-0-ra diadalmaskodott.
2009. május 27. szerda 06:27 - HírExtra
A kispestiek, akik sorozatban harmadszor játszottak az MK fináléjában, a trófea elhódításával kvalifikálták magukat az UEFA Kupát felváltó Európa Liga selejtezőjébe, ahol utolsó magyar csapatként fognak bekapcsolódni, miután a bajnoki harmadik Szombathelyi Haladás már az első, az ezüstérmes Újpest a második körben kezdi meg a küzdelmet a főtábláért, míg a Honvéd a harmadikban.

A feszült, de jó hangulatú meccs ha gólt nem is, de két piros lapot, valamint a magyar átlagnál nagyobb iramot és magasabb színvonalat hozott. A hazaiaknál Vukmir pályafutása során negyedszer lett kupagyőztes Magyarországon, ugyanis korábban kétszer a Ferencvárossal, tavaly pedig a Debrecennel nyerte meg a sorozatot.

Magyar Kupa-döntő, visszavágó:
Budapest Honvéd-Győri ETO FC 0-0
--------------------------------
Bozsik Stadion, 8 ezer néző, v.: Solymosi
sárga lap: Hercegfalvi (29.), Smiljanic (49.), Benjamin (81., 83.), illetve Supic (10., 63.), Stanisic (30.), Böőr (38.), Stark (86.), Copa (92.)
piros lap: Benjamin (83.), illetve Supic (63.)
Kupagyőztes: a Budapest Honvéd 1-0-ás összesítéssel

Budapest Honvéd:
----------------
Rabóczki - Takács Á., Debreceni, Smiljanic, Lungu - Vukmir, Benjamin - Abass (Moreira, 65.), Hercegfalvi (Dobos, 80.), Diego - Abraham (Palásthy, 92.)

Győri ETO FC:
-------------
Stevanovic - Odikadze, Stark, Stanisic, Völgyi - Kink (Copa, 77.), Supic, Józsi, Böőr (Bicak, 72.) - Bajzát (Pilibaitis, 65.), Aleksidze

Nagy iramban kezdődött a találkozó, a győriek megpróbálták hamar ledolgozni egygólos hátrányukat, csakhogy a taktikusan saját térfelére visszahúzódó Honvédnak nem találták az ellenszerét, ráadásul a gyors hazai kontrák komoly veszélyt jelentettek.

Negyedóra elteltével kicsit visszavettek a csapatok, de továbbra is a Honvéd játszott veszélyesebben, nem engedte kibontakozni a vendég csapatot, sőt, többször még a kispestieknek sikerült beszorítani a győrieket, azonban gól nem esett a szünetig.

A folytatásban már érezhető volt, hogy a Győr játszik "gólkényszerben", ugyanis a játékrész elején kapujához szegezte a Honvédot. Supic kiállítása azonban megtörte a Győr lendületét, ettől kezdve megint a kispestiek birtokolták többet a labdát, sőt a lehetőségeik is megvoltak, hogy eldöntsék a párharcot, de nem éltek vele.

A hajrára Benjamin piros lapja miatt szintén megfogyatkozott Honvéd visszahúzódott, a védekezésre helyezte a hangsúlyt, de megérte, mert a Győr nem tudott kapuba találni, így 2007 után ismét Kispestre került a Magyar Kupa.

A két meccs alapján az összeszedettebbnek és motiváltabbnak tűnő piros-feketék elsősorban a kiválóan záró védelmüknek köszönhetően hódították el a kupát a mindkét találkozón elképzelés nélkül futballozó Győrrel szemben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását