2024. május 20. - Bernát, Felícia

Az USA meg sem lepődött az atomrobbantáson

Washington nem lepődött meg azon, hogy Észak-Korea kísérleti atomrobbantást hajtott végre - mondta Mike Mullen tengernagy, az amerikai vezérkari főnökök testületének elnöke hétfőn, hangsúlyozva, hogy a diplomáciáé a főszerep a feszültség megoldásában.
2009. május 25. hétfő 20:52 - HírExtra
Néhány napba ugyan még beletelik, amíg az amerikai szakértők megerősítik az észak-koreai robbantás tényét, de nincs ok kételkedni a teszt végrehajtására vonatkozó phenjani bejelentésben - mondta Mullen a CBS televíziónak. Kijelentette, hogy Észak-Korea egyre agresszívabb politikát folytat. Washingtont azért nem érte váratlanul a robbantás, mert a phenjani vezetés a közelmúltban több nyilatkozatot is tett arról, hogy szándékában áll a kísérlet végrehajtása.

Mullen tengernagy hangsúlyozta, hogy a diplomáciának kell játszani a főszerepet a feszültségek eloszlatásában a Koreai-félszigeten. Utalva arra, hogy Észak-Korea a közelmúltban végrehajtott egy sikertelen tesztet egy interkontinentális ballisztikus rakétával, megjegyezte: ezek a lépések mind jobban elszigetelik az ázsiai országot a nemzetközi közösségtől.

Kifejtette, hogy Észak-Korea továbbra is destabilizáló tényező a térségben, és hosszabb távon, ha folytatja atomfegyver-fejlesztési programját, súlyos fenyegetést fog jelenteni az Egyesült Államokra.

A vezérkari főnökök egyesített bizottságának elnöke azt is elmondta: az Egyesült Államok régóta állomásoztat csapatokat a térségben, Dél-Koreában több mint 25 ezer amerikai katona tartózkodik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását