2024. május 9. - Gergely

Ötszázezres rajongótábora van a blogoló macskának

Itt a XXI. századi Gardfield! Bajszának minden rezdülését félmillió érdeklődő lesi a Twitteren át: a mikroblogoló Sockington cica a közösségi portál igazi sztárja lett az utóbbi másfél évben.
2009. május 23. szombat 18:02 - HírExtra
Sockington, vagy röviden csak Socks Jason Scott 38 éves massachusettsi számítógép-szakértő macskája. A férfi 2007-óta twitterezik Socks szemszögéből nézve a világot, s ez alatt az idő alatt gyűlt köré az ötszázezres "Socks Sereg", a blogoló cica követőinek társasága. (Sokuk maga is hasonszőrű háziállat.)

A kutyák és macskák megjelenése a közösségi portálon nem új jelenség. Számos állatnak van profilja a Facebookon, olyannyira, hogy az ebeknek már van Dogbookjuk, a cicáknak pedig Catbookjuk is. De sok gazdi az önálló honlapot sem sajnálja kedvencétől. A twitterező Socks talán csak annyiban különbözik tőlük, hogy mikroblogos kommentárjaiból afféle vicces képregény rajzolódik ki.

Sikerült egyéni hanggal bíró teremtményt létrehoznia, akinek mindennapi csip-csup ügyekkel kapcsolatos kommentárjai "úgy működnek, mint egy XXI. századi Garfield-képregény" - utalt Scott Jim Davis közismert képregényhősére.

A blogoló macska talán azon jelenségek közé sorolható, amelyek a fölösleges időpazarlás kategóriája felé billentik a Twitter mérlegét, másfelől azonban felfogható a mikroblog paródiájának is: még egy macska csacskaságait is széthinti a világban. Scott egyébként lassan profitálni kezd a macskablogból. Szépen fogynak a Socks aranyköpéseit idéző pólók, és a gazdi abban bízik, hogy hamarosan kap majd egy visszautasíthatatlan ajánlatot is, amivel végre feltöltheti hitelkártyáját.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását