2024. május 2. - Zsigmond

Nők a világ tetején

Különös verseny zajlik három extrémhegymászónő között, amelyben hétfő óta az a spanyol Edurne Pasaban vezet, aki a Kancsendzönga (Kangchenjunga) megmászásával immár tucatnyit hódított meg a Föld tizennégy nyolcezer méter feletti hegycsúcsából.
2009. május 19. kedd 06:40 - HírExtra
Az olasz montagna.tv internetes oldal tájékoztatása szerint a 36 éves spanyol hegymászó a Kancsendzönga 8563 méteres csúcsának megmászásával vált egyedüli rekordtartóvá. Két napon belül azonban már társa is akadhat, az osztrák Gerlinde Kaltenbrunner ugyanis szintén csúcstámadásra készül, ezúttal a 8516 méteres Lhoce (Lhotse) I megmászását vette tervbe. A siker az osztrák hegymászónak is a 12. csúcsmászást jelentené.

Az olasz Nives Meroi szintén 11 hegycsúcsnál tart, a hegymászónő jelenleg is a Kancsendzönga megmászásán dolgozik, a rossz időjárási körülmények miatt azonban 7700 méteres magasságból vissza kellett térnie 7200 méterre.

A Föld mind a 14 nyolcezer méter feletti hegycsúcsa a Himalája és a szintén Ázsiában lévő Karakorum-hegység vonulatain fekszik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását