2024. április 20. - Tivadar

Ebbe még az MSZP is belemenne

Az MSZP-frakció egyetértett azzal, hogy szűnjön meg a képviselői költségtérítés, azaz számla nélkül egyetlen képviselő se vonhasson le bevételéből semmilyen jövedelmet.
2009. május 18. hétfő 12:52 - HírExtra
Az MTI azon kérdésére, volt-e az általa ebben a kérdésben beterjesztett törvényjavaslattal szemben kritika, Göndör István úgy fogalmazott, "egyszerűen nincs ellenvélemény".

Egy másik kérdésre, mikor kezdődnek az egyeztetések a javaslatról, hiszen alkotmánymódosításra is szükség van, az MSZP-s képviselő közölte: az előterjesztést benyújtották az Országgyűlésnek, annak támogatásáról a parlamenti patkóban fognak majd a pártok nyilatkozni.

Hozzátette: nyitott bármilyen módosító indítványra, a tárgyalást a plenáris ülésen kívánja lefolytatni, semmilyen háttér-megállapodást nem tervez.

A képviselői költségtérítésekről szóló népszavazásról Göndör István azt mondta, a szocialisták is elmennek arra, és igennel szavaznak. Felelős politikusként szeretné rendezni a kérdést, hogy kiderüljön, az megoldható, a megoldás pedig a képviselők kezében van - hangsúlyozta. Mint hozzátette, bízik abban, hogy a kérdés megoldása után azt lehet mondani: a referendum okafogyott.

Az ingatlanadóra vonatkozó kérdésre a frakcióvezető-helyettes elmondta, a nap folyamán tartott frakcióülésen nem volt szó arról, mivel a múlt héten már döntöttek a javaslatról. Göndör István azt mondta, a részletekről a törvényjavaslat benyújtása után egyeztetnek. Mint mondta, meg van győződve arról, hogy a múlt héten "tökéletesen értette a leckét" Oszkó Péter pénzügyminiszter, aki azt kapta feladatul, hogy dolgozza ki a részleteket.

Egy a lényeg, hogy ez egy sávos adózás lesz, 30 millió forintig nulla, 30 és 50 millió forint között legyen valamilyen kulcs, ami valahol 0,2 és 0,25 százalék között van, 50 millió forint felett pedig egy sokkal progresszívebb megoldás legyen - fejtette ki. Reményét fejezte ki, hogy a héten benyújtják a törvényjavaslatot, amely a személyi jövedelemadó csökkentését is tartalmazza.

Beszámolt arról is, a frakció etikai bizottsága egy hetet kért arra, hogy javaslatot tegyen a nyugdíjtörvény módosítására múlt héten nemmel szavazó, illetve a szavazástól távolmaradó képviselők büntetésére.

Göndör István elmondta, hogy szó volt az oktatási és szakképzési törvényről is, az utóbbinál arra keresnek megoldást, hogy a tanműhelyt fenntartó vállalkozások ne kerüljenek hátrányosabb helyzetbe a jelenleginél, sőt ha lehet, jobb pozícióba kerüljenek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását