2024. április 16. - Csongor

Visszaszóltak a Fidesznek

Az Európai Unió által rendeletekben megkövetelt, kötelezően előírt tevékenység a tagállamok lakóinak tájékoztatása az uniós források felhasználásáról, melyhez az unió a kommunikációs költségek 85 százalékát biztosítja - közölte a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ)szóvivője az MTI-vel vasárnap annak kapcsán, hogy a Fidesz sajtótájékoztatón szólította fel a miniszterelnököt, illetve az NFÜ és a Magyar Nemzeti Bank (MNB) vezetőit: azonnal állítsák le a közpénzből folytatott pártkampányt.
2009. május 17. vasárnap 16:39 - HírExtra
Oravecz Péter az MTI-nek hangsúlyozta: a világgazdasági válság magyarországi hatásainak kezelésében óriási segítséget jelenthetnek az EU által biztosított források. A források lehívásának sikerességét megítélni pedig csak a lezárult elszámolási időszakok végén célszerű – az utófinanszírozási rendszer miatt - tette hozzá.
    
Mint mondta, Magyarország úgy használja fel az uniós pénzeket, hogy azok a lehető legnagyobb védelmet nyújtsák a magyar munkahelyeknek a válság hatásaival szemben.Felidézte: az uniós társfinanszírozással megvalósuló válságkezelésnek két nagy pillére van. Egyrészt a kis- és középvállalkozásoknak nyújtott 1.400 milliárd forintos pénzügyi csomag, másrészt a kifejezetten az építőiparnak nyújtott mintegy 1.800 milliárd forintnyi megrendelés-állomány.
    
A szóvivő kiemelte: tájékoztató kreatív anyagaik ezekre az elemekre hívják fel a figyelmet.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását