2024. május 5. - Györgyi

Levegőhöz jutott a forint

A negatív adatokat figyelmen kívül hagyva a pozitív kilátások hatására erősödtek kissé a térségbeli devizák pénteken, a bankközi devizapaicon.
2009. május 15. péntek 18:42 - HírExtra
Az árfolyam nap közben 289 és 285,50 forint közelében is járt, nyugodt "hétvégi" forgalom közepette - mondták el a kereskedők. Az első negyedéves magyar GDP visszaesése nem okozott megrázkódtatást, sőt azt a németországi GDP-visszaesés tükrében egyenesen pozitív meglepetésként értékelte a piac.

A nap közbeni csekély árfolyam-ingadozást követően enyhe erősödésnek indultak a térségbeli devizák. Ez részben a fókuszba állított negyedéves GDP-adatoknak, részben pedig a viszonylag kedvező amerikai makroadatoknak volt köszönhető.

Elhangzott néhány közvetett "szóbeli intervenció" is a térségbeli devizák mellett. Az EBRD elnöke, Thomas Mirow szerint az idén eléri mélypontját a kelet-európai gazdasági válság, és jövőre kilábalás kezdődik. Az IMF elnöke Dominique Strauss-Kahn is annak a véleményének adott hangot, hogy a válság már valószínűleg túljutott a mélyponton.

A dollárt 210,60 forinton jegyezték péntek délután négy órakor a bankközi kereskedelemben, szemben a csütörtök délutáni 211,29 forinttal. A svájci frankot 190,50 forinton jegyezték 190,80 forint után, 100 japán jen jegyzése 221,50 forint a csütörtök délutáni 221,81 forinttal szemben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását