2024. április 26. - Ervin

Elvérzett a magyar dal

Nem jutott be az Eurovíziós Dalverseny szombati döntőjébe a magyar versenyző. Ádok Zoli és csapata a Dance With Me című produkcióval lépett a színpadra Moszkvában a csütörtöki középdöntőn.
2009. május 15. péntek 06:56 - HírExtra
"Amikor lejöttem a színpadról nagyon boldog voltam és elégedett. Amit megálmodtunk, az megtörtént, ez volt a legjobb előadás amit valaha adtunk. Nem vagyok elkeseredve" - mondta Ádok Zoli a produkció után az MTI-nek, hozzátéve, hogy szerinte "120 százalékot teljesítettek a színpadon".

A táncos-énekes úgy vélte, nem rajuk múlott, hogy nem jutottak be a döntőbe. A dalversenyre ugyanis még mindig jellemző, hogy egy-egy országcsoport állampolgárai a másik ország indulójára szavaznak, jó példa erre a Jugoszláv utódállamok esete - fűzte hozzá.

Klész Imre, a legnagyobb magyar eurovíziós rajongói oldal szerkesztője is arról beszélt az MTI-nek, hogy nyilvánvaló volt több balkáni és a volt szovjet tagköztársaság továbbjutása, ez mindig így szokott történni az Eurovíziós Dalversenyen.

Magyarország idén rendkívül sok energiát és időt belefektetett a produkcióba, egyebek mellett profi koreográfussal és designerrel dolgozott a stáb. Ádok Zoli is jó teljesítményt nyújtott - tette hozzá.

Klész Imre a döntővel kapcsolatban kiemelte: a küzdelem a norvég hegedűs fiú és a görög popsztár között fog eldőlni, de meglepetést okozhat Spanyolország is.

A világ második legnagyobb arénájában, a moszkvai olimpia stadionban megrendezett második középdöntő tizenkilenc indulója közül tíz jutott tovább a döntőbe csütörtökön este. A szavazatok alapján a 25 döntős produkció között lesz Norvégia, Görögország, Azerbajdzsán, Horvátország, Ukrajna, Litvánia, Albánia, Moldova, Dánia és Észtország.

A középdöntő fináléjában az Igor Mojszejev Táncegyüttes egyebek mellett magyar néptáncot is bemutatott néhány perces produkciójában.

Az Eurovíziós Dalversenyen résztvevő 42 ország előadói a tavalyihoz hasonlóan idén is előbb két elődöntőben álltak színpadra. A május 16-i döntőben a két elődöntő húsz legjobb produkciója mellett a házigazda oroszok, és a "Négy Nagy"-nak is nevezett ország jelöltje, a brit, német, spanyol és francia versenyzők szerepelnek majd.

Az első Eurovíziós Dalversenyt 1956-ban rendezték hét ország részvételével a svájci Luganóban. Azóta a győztesek közül sokan világsztárokká váltak, köztük a svéd sikercsapat, az Abba, a brit Cliff Richard, Olivia Newton-John, vagy a The Shadows együttes, az izraeli Ofra Haza és Dana International, nem is beszélve a svájci színekben induló Celine Dionról.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

szólista
2009. május 15. 20:41
Itt nem elég nem hibázni!Jo kis fülbemászó dallam és kedves kis előadó kell és kész.Én Fruzsinát neveztem volna egy kedves kis dallal.Amely alkalmas arra,hogy másnap egész Európa dúdolgassa és a pékinasok fütyörésszék: Nem a protekcios dalok kellenek amelyek "komoly művészi" értéket képviselnek!Lásd al Albán tnit!!!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását