2024. május 16. - Mózes, Botond

A kormány kaszinózik?

Komoly pénzügyi hátterű, munkahelyeket teremtő kezdeményezés a Velencei-tónál tervezett kaszinóberuházás - mondta Bajnai Gordon miniszterelnök hétfőn az Országgyűlésben.a kormány máris nemzetgazdaságilag kiemelt jelentőségűvé nyilvánította.
2009. május 11. hétfő 18:03 - HírExtra
A fideszes képviselő az azonnali kérdések és válaszok órájában közölte, a hírek szerint a Velencei-tó északi partján, Sukorón kaszinóváros épül. Hozzátette: a befektetőcsoport a szükséges területet tavaly a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-től csereszerződéssel szerezte meg.

Szerinte "újabb hatalmas ingatlanspekuláció készül a szokásos, hátsó szocialista kormánytámogatás mellett, a Velencei-tó tönkretételével".Cser-Palkovics András azt kérdezte, milyen érdeke fűződik az ilyen környezetromboló, teljesen bizonytalan, zűrzavaros beruházás támogatásához a kormánynak. Nem azt követően kellene egy beruházást nemzetgazdaságilag kiemelt jelentőségűvé nyilvánítani, ha már tudják, hogy mit takar? - tudakolta.

Bajnai Gordon azt mondta, akkor kell támogatni egy beruházást, ha meggyőződnek arról, hogy az jelentős többletértéket hoz létre Magyarországon.Ha igaz az, amit a beruházó állít, vagyis hogy körülbelül 2.000 új munkahelyet hoz létre, akkor érdemes a kormánynak támogatni azt - hangoztatta.

Hozzátette: úgy tudja, hogy komoly pénzügyi hátterű, munkahelyeket teremtő beruházásról van szó, de ezt ellenőrizni fogják, és annak eredményétől, illetve a vállalt garanciáktól függően támogatják azt.

A kormányfő elmondta, ha kiderülne az, hogy nincsenek megfelelő garanciák a beruházásra, vagy súlyos szabálytalanság lenne azzal kapcsolatban, vagy súlyosan sérülne a környezet, akkor nem kellene támogatni a beruházást.

Korábbi sajtóértesülések szerint az amerikai, izraeli, német és magyar üzletemberekből álló befektetőcsoport terve alapján a hetvenhektáros területen szállodák és éttermek épülnének, valamint élményfürdő, golfpálya, fedett sípálya, kaszinó, továbbá egy szórakoztatóközpont is helyet kapna.

A Népszabadság információi szerint a korábban állami tulajdonban lévő üres területhez Joáv Blum izraeli származású magyar üzletember úgy jutott hozzá, hogy felajánlotta cserére a magyar államnak a Pest megyében található - összesen 183 hektáros - gyümölcsöseit. A lap szerint az ingatlancserének nem volt feltétele, hogy a befektetők garanciát vállaljanak a beruházás megvalósítására.

A Kings City nevű szórakoztató-központ megvalósítása ellen civil jogvédő szervezetek és környezetvédő egyesületek is tiltakoznak, mert szerintük az épületek tájidegenek, és károsítják a környezetet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását