2024. május 18. - Erik, Alexandra

Öt év az EU-ban: pozitív a mérlegünk

Összességében pozitív a magyar uniós tagság öt évének mérlege - mondta Belyó Pál, az Ecostat gazdaságkutató intézet főigazgatója az intézmény pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.
2009. május 8. péntek 14:41 - HírExtra
Belyó Pál szerint ha a mostani makrogazdasági kiigazítás sikeresen folytatódik, akkor a válság után Magyarország még kedvező helyzetbe is kerülhet, az uniós tagok középmezőnyében lesz. Hozzátette: idén például az államháztartási hiányt tekintve várhatóan a legjobbak között teljesít az ország.Szabó László tudományos főmunkatárs elmondta: míg 1999-ben az új tagállamokban az egy főre jutó vásárlóerő-paritáson mért GDP a régi tagállamok átlagának mindössze 40 százaléka volt, addig 2008-ban már 52 százaléka.

Gondnak ítélte azonban azt, hogy Magyarországon az uniós belépés óta nő a különbség a bruttó hazai termék (GDP) és a nettó nemzeti jövedelem (GNI) között. 2007-ben a magyar GDP már több mint 1.700 milliárd forinttal haladta meg a GNI-t.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását