2024. május 21. - Konstantin

Kié lesz az Opel?

Tovább tart a Fiat és a Magna versenyfutása az Opelért. Csütörtöki sajtóértesülések szerint mind az olasz autógyár, mind az osztrák-kanadai alkatrészgyártó, illetve beszállítói vállalat megerősítette eltökéltségét az anyavállalat General Motors súlyos pénzügyi válsága miatt ugyancsak nehéz helyzetbe került, korábban nagy tekintélyű német autógyár átvétele iránt.
2009. május 7. csütörtök 11:32 - HírExtra
A két németországi üzleti napilap, a Financial Times Deutschland és a Handelsblatt egyaránt arról számolt be, hogy a Fiat pontosította az átvétellel kapcsolatosan korábban Karl-Theodor zu Guttenberg gazdasági miniszternek előterjesztett terveit, különös tekintettel a kaiserslauterni gyár esetleges bezárására.

A legújabb információk szerint az alkatrészeket, illetve motorokat előállító - legkisebb - németországi gyárat mégsem zárnák be, ugyanakkor két másik üzemben, Rüsselsheimben és Bochumban csökkentenék a gyártást. Az Opel németországi központja a Fiat "befutása" esetén Rüsselsheim maradna.

Miközben az Opel alkalmazottai, továbbá az üzemi tanácsok, valamint szakértők körében változatlanul nagy a bizalmatlanság az olasz Fiattal szemben, az osztrák-kanadai Magna ismét jelezte, hogy komolyan érdeklődik a német gyár iránt. Egyes értesülések szerint mindezt a GAZ oroszországi autógyárral együttműködve tenné, ami az Opel számára orosz piaci esélyeket is biztosíthatna.

Az Opelnek támogatást ígérő, a segítséget azonban egy erős és megbízható beruházó jelentkezéséhez kötő német kormány egyelőre nem kötelezte el magát "egyetlen irányban" sem. Csütörtöki sajtóértesülések szerint ugyanakkor a kormány felkészült arra, hogy az anyavállalat General Motors a legközelebbi jövőben teljes mértékben fizetésképtelenné válik, s csődvédelmet kér. A kormány állítólag egyfajta válságtervet dolgozott ki erre a helyzetre, ami magában foglalja az Opel rendkívüli megsegítését.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását