2024. április 28. - Valéria

Fidesz: Az MSZP saját válságát kezeli

A Fidesz szerint Magyarországon nem a gazdasági válság kezelése folyik, hanem az MSZP politikai válságának a kezelése. A párt helyettes szóvivője arra reagált így, hogy a szocialisták EP-listavezetője csütörtökön azt mondta: a gazdasági válság idején felértékelődnek a baloldal által képviselt szociális kérdések és a szolidaritás.
2009. május 7. csütörtök 17:30 - HírExtra
"Nem ahhoz kérnek áldozatvállalást, hogy a magyar gazdaságot mentsék meg, hanem ahhoz, hogy az MSZP politikai hatalmát mentsék át" - írta Cser-Palkovics András az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében. Hozzátette: a Gyurcsány-Bajnai-korszak árát fizetik meg az emberek az újabb MSZP-s csomaggal. Ettől a csomagtól azonban a helyzet nem jobb lesz, hanem még rosszabb.

Az ellenzéki politikus - pártja álláspontját tolmácsolva - úgy vélte: ez a reménytelenség kormánya, s a reménytelenség politikája soha nem fog kivezetni az ördögi körből.
Mint írta, most azért kellene áldozatot vállalnia Magyarországnak, hogy "ők megússzák, hogy ők megmeneküljenek a felelősségre vonástól, azonban a Gyurcsány-Bajnai-kormány megmentéséért nem akar áldozatot vállalni az ország!"

Göncz Kinga, az MSZP EP-listájának vezetője Egerben arról beszélt, hogy a gazdasági válság idején felértékelődnek a baloldal által képviselt szociális kérdések és a szolidaritás, ezért jó az esély arra, hogy az Európai Szocialista Párt (ESZP) többségbe kerül az EP-ben.

Ennek kapcsán emlékeztetett arra, hogy az ESZP volt az a pártcsalád, amely a Magyarországot sújtó krízis, a forint elleni támadás idején konzekvensen kiállt a Magyarországnak nyújtandó segítség mellett, s azt is szorgalmazta, hogy az euróövezeten belüli tagországok szolidaritást mutassanak az övezeten kívüli tagállamok iránt.

Ennek is köszönhető - fejtegette Göncz Kinga -, hogy elsősorban EU-forrásokat használhat a válságkezeléshez az ország. Annál is inkább, mert saját forrásai nem volnának elegendőek a krízis elhárításához.

A volt külügyminiszter a továbbiakban igen fontosnak nevezte, hogy a magyar választópolgárok minél nagyobb számban adják le szavazataikat az EP-választások alkalmával. A 22 képviselő ugyanis annál eredményesebben tudja képviselni az országot, minél nagyobb szavazói akarat áll mögöttük, illetve a magas részvétel növeli az ország presztízsét is - közölte.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását