2024. május 17. - Paszkál

Hihetetlen! Nem kelt el Picasso képe

A New York-i tavaszi árveréseken is nyomot hagyott a gazdasági válság, a Sotheby,s kéthetes aukciójának nyitányán két értékes műkincs is vevő nélkül maradt: Picasso festménye és Giacometti szobra sem kelt el, mindez szakértők szerint a gazdasági válság számlájára írható.
2009. május 6. szerda 18:19 - HírExtra
Pablo Picasso lányáról, Majáról 1938-ban festett képére nem akadt jelentkező a kedd esti árverésen, pedig előzőleg 16 millió dollárra (mintegy 3,4 milliárd forintra) becsülték az alkotást. A patinás ház képhez fűzött reményeit jelzi, hogy Picasso festménye díszítette a Sotheby,s feltűnően szerényebbé vált katalógusának címlapját.

Szintén gazdátlanul maradt Alberto Giacometti Le Chat (A macska) című, 1951-ben készült szobra, amelyet a Picasso alkotáshoz hasonlóan 16 millió dollárra tartottak. Az aukciós ház előzőleg "a modern művészet ikonjaiként" harangozta be a két mestermunkát.

Az impresszionista és modern művészet remekeit árverésre bocsátó estén a kínált 36 műalkotásból 29 kelt el. Az összbevétel az előzőleg várt 118,8 millió dollártól (25,3 milliárd forinttól) messze elmaradva mindössze 61,3 millió dollárt (13 milliárd forintot) ért el. A tavalyi évben a tavaszi aukciósorozat idején elkelt 52 műtárgy összesen 235,4 millió dollárért (50,2 milliárd forintért) cserélt gazdát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását