2024. május 19. - Ivó, Milán

Budapesten temetik el Magyarosit

A fővárosban temetik el Magyarosi Árpádot, a Bolíviában lelőtt, az erdélyi Szovátáról származó férfit - tudta meg az MTI Nyikos Attilától, a család ügyvédjétől hétfőn.
2009. május 4. hétfő 15:21 - HírExtra
Az ügyvéd közölte, hogy - Magyarosi családjának kérésére - pontosabb információkkal a temetés időpontjáról és helyéről nem szolgálhat.

Magyarosi Árpád holttestét vasárnap délután szállították Bolíviából a spanyolországi Madridon és a németországi Nürnbergen keresztül Budapestre. A 28 éves Magyarosi Árpád holttestének szállítását a Magyar Vöröskereszt az általa összegyűjtött adományokból és saját segélykeretéből fedezte.

Nyikos Attila vasárnap azt mondta az MTI-nek, hogy a fiatalember holttestét fel fogják boncolni, annak költségeit családja állja, miután az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK)elutasította a hatósági boncolást.

Az ügyvéd szerint az ORFK arra hivatkozott, hogy az elhunyt személy román állampolgár volt, az eset külföldön történt és nincs rá jogi lehetőség, hogy hatósági boncolást rendeljenek el, holott - mondta Nyikos Attila - Magyarosi Árpád bevándorolt Magyarországra, ezért az egészségügyi törvény alapján nem lehetne az állampolgárságára hivatkozni.

A bolíviai hatóságok április 16-án jelentették be, hogy felszámoltak egy "terrorista csoportot", amelynek tagjai szerintük meg akarták ölni Evo Morales elnököt.
Kommandósok a helyi ellenzék fellegvárának számító Santa Cruz egyik szállodájában lelőtték a bolíviai születésű, bolíviai-magyar-horvát állampolgárságú Rózsa Flores Eduardót, az erdélyi Szovátáról származó, román állampolgár Magyarosi Árpádot és az ír Michael Martin Dwyert. Az akció során őrizetbe vették a magyar állampolgársággal rendelkező Tóásó Elődöt, valamint a bolíviai-horvát állampolgár Mario Tadicot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását