2024. április 19. - Emma

A válság nem érinti a Balaton költségvetését?

A válság és a megszorítások miatt egy fillért sem vontak el a Balatontól, ahol sosem állt rendelkezésre ennyi pénz fejlesztésekre, mint most - mondta Suchman Tamás, a Balaton Fejlesztési Tanács elnöke a keszthelyi balatoni évadnyitón pénteken.
2009. május 1. péntek 18:45 - HírExtra
A Balaton partján, a helyi majális részeként tartották az idei keszthelyi évadnyitót, közel kétszáz érdeklődő, világi és egyházi méltóságok részvételével.

Ruzsics Ferenc, Keszthely polgármestere szólt a munka ünnepének eredetéről, és a térség turisztikai érdekeiről. Reményét fejezte ki, hogy az üdülési csekk továbbra is "érintetlen", vagyis adózatlan marad, a szentkirályszabadjai reptérfejlesztési program támogatása nem megy a sármelléki repülőtér rovására, továbbá a város három strandja az idén is elnyeri a kiváló minősítést.

Manninger Jenő, Fideszes országgyűlési képviselő, a zalai közgyűlés elnöke arról beszélt, hogy pont öt évvel ezelőtt csatlakozott Magyarország az unióhoz, ahol jelenleg a sereghajtók közé tartozik. A térség több régi, fontos fejlesztési tervét is felsorolta, számítva az unió támogatására a megvalósításukhoz.

Suchman Tamás hangsúlyozta, ellenzék és kormánypártok között teljes az egyetértés abban, hogy fejleszteni kell a Balatont. Mint kifejtette, eddig sosem látott összegek állnak rendelkezésre a fejlesztésekhez.

Ezek között említette a Balaton vízvédelmét szolgáló, 7,2 milliárd forintos kis-Balatoni projektet; a hévízi gyógy-létesítmény fejlesztés 1,5 milliárdos támogatását; Hévíz és Keszthely városközpont-rehabilitációs programját. A térségben megvalósuló fejlesztések az önrésszel és a támogatással együtt meghaladják a 20 milliárd forintos nagyságrendet.

A balatoni turisztikai vonzerő növelésére kiírt pályázat második fordulója pár héten belül lezárul, és ezzel párhuzamosan, május első felében meghirdetik a harmadik fordulót is, amelyben 4,7 milliárd forintos támogatási keret felosztására nyílik ismét lehetőség.
A BFT elnöke a sármelléki reptérrel kapcsolatban elmondta, példaértékű összefogás valósult meg annak érdekében, hogy ismét üzemeljen, ami nem lehet közömbös a repteret eddig 900 millió forinttal támogató kormánynak.

Suchman Tamás végezetül szólt arról, hogy a válság miatt különösen szükség van az összeforgásra és a békességre. Ezzel kapcsolatban említette meg: nem örül annak, hogy "a gyilkos rendszer emlékeit idéző, széthúzást keltő" Magyar Gárdával együtt kell ünnepelnie. Az MTI kérdésére válaszolva elmondta, inzultus nem érte a majálison külön sátorral is résztvevő gárdisták részéről. "Csak megszólítottak, megállítottak és azt mondták szép gyerekek vagyunk" - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását