2024. április 20. - Tivadar

Csökkent a bűnözés

Komárom-Esztergom megyében 11 százalékkal kevesebb bűncselekmény vált ismertté és nőtt az esetek felderítési eredményessége 2008-ban - mondta el csütörtökön a megyei közgyűlésen beszámolójában a rendőrfőkapitány.
2009. április 30. csütörtök 11:30 - HírExtra
Az összes bűncselekmény felderítettsége 45 százalékos, a kiemelt esetekben 2007-hez képest 8 százalékkal többször találta meg a rendőrség az elkövetőket. A kiemelt ügyek 35 százalékos felderítettsége az elmúlt öt év legjobb eredményét jelenti - tette hozzá Gorgosilits Fábián dandártábornok.

A megyei főkapitány elmondta, a határőrség integrációja következtében több rendőr több időt töltött a közterületeken, ennek köszönhetően 42 százalékkal több körözött személyt fogtak el, valamint duplájára emelkedett az egyéb okból elfogottak száma.

Gorgosilits Fábián beszámolójában ugyanakkor rámutatott: "a jelenlegi közterületi szolgálatot ellátó állomány korát és szolgálati viszonyát tekintve a kívánt élet- és szakmai tapasztalatokkal, képzettséggel nem rendelkezik.

(... ) A rendőri hivatást választó határőrök számára hosszabb időre van szükség a rendőri intézkedések alapjainak megismerésére, magabiztos alkalmazására".

Komárom-Esztergom megyében 2008 végén 107 betöltetlen álláshely volt a rendőrségnél, ez a szükséges létszám 14 százaléka. A létszámhelyzet kedvezőtlen alakulásában közrejátszott, hogy a nyugdíjba vonulás feltételeit meghatározó jogszabályok kedvezőtlen alakulásától tartva sok tapasztalt rendőr távozott a szervezettől - ismertette a főkapitány.

A beszámoló adatai szerint a megyében csökkent a közterületen elkövetett bűncselekmények száma, azonban gyakoribbá vált a testi sértés és a garázdaság. Öt év alatt tavaly követték el a megyében a legkevesebb lopást és felére esett vissza a személygépkocsi-lopások száma.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását