2024. április 27. - Zita

Sertésinfluenza: Újabb áldozatok

A sertésinfluenza valószínűleg már 159 ember halálát okozta Mexikóban, és 26 azon halálesetek száma, amelyekben a halál oka bizonyosan ez a betegség - jelentette be helyi idő szerint kedden késő este José Cordova egészségügyi miniszter.
2009. április 29. szerda 08:28 - HírExtra
A mexikói eredetű sertésinfluenza-járvány miatt Kuba kedden 48 órára felfüggesztette minden légi járatát Mexikóval, Argentína pedig hétfőig minden Mexikóból érkező járatát. Kubában kivételes esetekben engedélyezik légi járatok indítását Mexikóba, illetve fogadását onnét. Havanna helyi idő szerint kedden 16 órától riadókészültségbe helyezte az országos polgári védelmet a járványveszély miatt. Sem Kubában, sem Argentínában nincs azonban egyetlen olyan beteg sem egyelőre, aki megerősítetten a sertésinfluenza vírusától fertőződött volna meg.

Kedden három újabb ország - Izrael, Új-Zéland, és Costa Rica - lett érintett a járványban, és a világon több tucatnyi gyanús esetben bizonyosodott be, hogy az illetők sertésinfluenzában betegedtek meg. A megerősített eseteket tekintve a legtöbb beteg - 65 - az Egyesült Államokban van. Utána következik Mexikó, majd Új-Zéland 14, Kanada 13, Nagy-Britannia, Spanyolország és Izrael 2-2, Costa Rica 1 fővel. Chilében 24, Brazíliában 20 embert tartanak megfigyelés alatt sertésinfluenza gyanújával - jelentették be Santiagóban, illetve Brazíliavárosban.

Az Egyesült Államokban hat államban van fertőzéses eset. Kaliforniában rendkívüli állapotot hirdettek ki két gyanús haláleset miatt, amelyek közül az egyikről bebizonyosodott, hogy nem sertésinfluenza okozta. Richard Besser, az egyesült államokbeli szövetségi betegségmegelőzési központ (CDC) vezetője közölte kedden, hogy valószínűleg lesznek halálos áldozatai a betegségnek az országban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

nussi63
2009. április 29. 09:14
Szeretném tudni, ha csak emberek terjesztik, akkor honnan, kitől kapta meg az első ember, és miért hívják sertésinfluenzának? Már megint hülyítve vagyunk?
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását