2024. május 23. - Dezső

Gaskó cáfolja, hogy megtollasodott volna

Nincs borospince az egri telkén - közölte Gaskó István, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének (VDSZSZ) elnöke az MTI megkeresésére kedden, miután egy baloldali ifjúsági szervezet azzal gyanúsította meg, hogy pincéjéhez olyan pénzből juthatott, amelyet a "politikai megrendelésre rendezett sztrájkokból" szerzett.
2009. április 28. kedd 18:20 - HírExtra
A VDSZSZ elnöke azt mondta: a Demokratikus Hálózat (DH)állításainak nagy része "valótlan és arcátlan" is, mivel a telek előtt tartott sajtótájékoztatón a tulajdoni lappal próbálták a borospince létezését bizonyítani, holott sem a tulajdoni lapon, sem a telken nincs borospince. A valótlan állítások közé sorolta a szervezet közlését az árra vonatkozóan is, mivel a telek üres.

Gaskó István vádaskodónak és felelőtlennek ítélte azt a kijelentést, hogy politikai megrendelésre kapott pénzből vásárolta volna az ingatlant. A DH-nak szerinte az volt a célja, hogy gyűlöletet keltsen ellene, illetve a vasutasok sztrájkja ellen.

A Demokratikus Hálózat baloldali ifjúsági szervezet elnöke, Galba-Deák Ádám egy egri pincesornál tartott tájékoztatóján azt mondta: felmerül a gyanúja, hogy a szakszervezeti vezetőnek "politikai megrendelésekre rendezett sztrájkokból" jut pénze egy 15-20 millió forint értékű borospincére.

"Felmerül bennünk a kérdés, hogy Gaskó István sztrájkjai sztrájknak álcázott politikai akciók-e, és netalántán megrendelésre dolgozik, amiből, ugye, ezt a pincét vásárolhatta" - fogalmazott Galba-Deák Ádám. Hozzátette: nem etikus, ha egy szakszervezeti vezető ilyen pincét vásárol, mivel a vasutasok döntő többségének nem telik hasonlóra.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását