2024. április 28. - Valéria

Bolívia: Kepes ügyvédje szerint is ártatlan

hétfő (MTI) - Kétséget kizáróan nem követett el semmilyen bűncselekményt Kepes András - nyilatkozta az MTI-nek hétfőn Papp Gábor ügyvéd azt követően, hogy a bolíviai hatóságok bejelentették: jogi eljárást terveznek az újságíró ellen, amiért hallgatott a Rózsa Flores Eduardóval készült interjújáról.
2009. április 27. hétfő 15:04 - HírExtra
Az ügyvédhez Kepes András azért fordult, hogy vizsgálja meg jogi szempontból az ügyet. Papp Gábor szerint semmilyen eljárásnak nincs helye az újságíróval szemben.
Kepes András szombaton azt nyilatkozta az MTI-nek, hogy úgy véli, nem hibázott újságíróként Rózsa Flores Eduardo ügyében.

A társadalmi mozgalmak koordinálásáért felelős miniszterhelyettes helyi idő szerint pénteken jelentette be, hogy jogi lépéseket tesz a bolíviai kormány Kepes András riporter ellen, mert hallgatása veszélyeztette az ország integritását. Sacha Llorenti szerint Kepes Andrásnak rögtön az interjú után tájékoztatnia kellett volna a magyar hatóságokat Rózsa Flores Eduardo terveiről, akik ezt követően nyilvánvalóan átadták volna az információkat a bolíviai szerveknek.

A Rózsa Flores Eduardóval tavaly szeptemberben készített interjút múlt kedden sugározta az MTV.

A bolíviai hatóságok két hete csütörtökön jelentették be, hogy felszámoltak egy "terrorista csoportot", amelynek tagjai szerintük meg akarták ölni Evo Morales elnököt. Kommandósok a helyi ellenzék fellegvárának számító Santa Cruz egyik szállodájában lelőtték a bolíviai születésű, bolíviai-magyar-horvát állampolgárságú Rózsa Flores Eduardót, az erdélyi Szovátáról származó Magyarosi Árpádot, és az ír Michael Martin Dwyert. Az akcióban őrizetbe vették a magyar állampolgársággal rendelkező Tóásó Elődöt, valamint a bolíviai-horvát állampolgár Mario Tadicot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását