2024. május 19. - Ivó, Milán

Homoszexuális elefántból kabala

A lengyel homoszexuálisok kabalaállata lett Ninio, a poznani állatkert fiatal elefántbikája, amely a hím elefántok iránti vonzalma miatt a konzervatív politikusok kritikájának állandó céltáblája is egyben; a helyi melegek művészek részvételével fesztivált rendeznek a védelmére és azért, hogy a Magyarországról nemrégiben Poznanba került állat annak udvarolhasson, akinek akar.
2009. április 25. szombat 17:31 - HírExtra
Ninio a poznani állatkert kedvence, ugyanakkor rendre nagy meglepetést okoz a nőstények elleni agresszivitásával és pironkodásra készteti a látogatókat a többi hímnek való hízelgésével.

Michal Grzes, a jobboldali Jog és Igazságosság (PiS) pártjának politikusa, a nyugat-lengyelországi Poznan konzervatív városatyája ezt nehezen tűri, mert hogy fog ez a "meddő" elefánt utódokat nemzeni.

"Nem azért költöttünk oly sok pénzt Európa legnagyobb elefántházára, hogy egy homoszexuális elefántot tartsunk ott" - jelentette ki a jobboldali városatya, aki szerint Ninio szexuális orientációja és a nőstények iránti elutasító magatartása igenis probléma az állatkerti elefántok szaporítása szempontjából.

Grzes szavait sértőnek találta a poznani meleg közösség, amely azonnal az állat védelmére kelt. "Azt akarjuk, hogy Niniót fogadják el olyannak, amilyen, és hogy maradjon Poznanban" - mondta az EFE spanyol hírügynökségnek Kuba Wilczynski, a Ninio mellett szerveződő közösség egyik tagja, aki elutasítja, hogy lebecsüljék az állatot pusztán vélt homoszexualitása miatt.

"A szexuális szabadság védelmére fesztivált szervezünk, amelyen lesz zene, színház, tánc és festészet" - tette hozzá Wilczynski. A szervezők harminc, az elefánt szexuális irányultságának tiszteletben tartása mellett elkötelezett művész részvételére számítanak.
Ninio a hím elefántok iránti gyengédségével a poznani melegek harcának jelképévé vált.

Bár a konzervatív városatya arról biztosította a melegeket, hogy csak tréfált, a poznani homoszexuális közösség május 6-16. között megrendezi a fesztivált Ninio védelmére, hogy ne adják el az elefántot, és az ezentúl is annak udvarolhasson, akinek akar.

Az állatkert igazgatója szeretné, ha már vége lenne a vitáknak, és kitart a véleménye mellett, miszerint a tízéves elefántbika még túl fiatal ahhoz, hogy véglegesen elkötelezze magát valamelyik nem mellett; szerinte a vastagbőrűek tizenöt éves korukra lesznek nemileg teljesen érettek.

Az izraeli születésű Ninio nemrég került a poznani állatkertbe Nyíregyházáról, ahol - Szabolcs néven - három évig nevelkedett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását