2024. május 20. - Bernát, Felícia

Elítéltetnék a magyar háborús bűnöst

El kell ítélni Képíró Sándort, aki katonatisztként 1942 januárjában részt vett az újvidéki vérengzésben, melynek során 3309 embert gyilkoltak meg, többségük zsidó és szerb volt - mondta Efraim Zuroff, a náci világháborús bűnösöket felkutató Simon Wiesenthal központ vezetője csütörtökön Budapesten.
2009. április 23. csütörtök 18:03 - HírExtra
A József Attila Művészeti Centrum Alapítvány és a MENSCH Nemzetközi Alapítvány nemzetközi antirasszista hónapjának rendezvényén - amelyen a 64 vármegye ifjúsági mozgalom néhány képviselője Izrael ellenes feliratot mutatott fel - Efraim Zuroff kijelentette: a magyar kormánynak lépnie kell a háborús bűnössel szemben, kezdeményeznie kell a per újratárgyalását, és meg kell hozni a megfelelő ítéletet.

Képíró Sándor annak ellenére, hogy még a második világháború idején bírósági ítélet született ellene, ma is Magyarországon él büntetlenül, a Frankel Leó utcai zsinagógával szemben - közölte.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Baradlay
2009. április 23. 18:25
Buzi zsido! Inkabb foglalkozzon az Izrael altal
elkovetett haborus bunokkel!Franko csavo lehetett
Sanyiba!!!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását