2024. május 17. - Paszkál

Felújítják az utakat a határon

Megújul a határhoz vezető út az ausztriai Szentmargitbánya (St. Margarethen) és a magyarországi Sopronkőhida között.
2009. április 21. kedd 17:35 - HírExtra
Az osztrák-magyar határon átvezető út felújításával a határnyitás és a keletnémet menekültek Ausztriába engedésének 20. évfordulójára készülnek. A munkálatok hamarosan elkészülnek és az utat legkésőbb augusztusban, az ünnepségekkel egyidejűleg megnyitják az autóforgalom előtt is - olvasható az osztrák közszolgálati rádió és televízió (ORF) nemzetiségekkel foglalkozó honlapján.

A Szentmargitbányától Sopronkőhidán át Sopronig vezető útszakasz évszázadokon keresztül fontos kereskedelmi útvonalnak számított. Az utóbbi húsz évben csak gyalogosok, kerékpárosok és helyi földtulajdonosok használhatták az utat, mivel az úttest állapota nem volt megfelelő az autóforgalom számára.

Jelenleg a határhoz vezető útburkolat felszedése zajlik. Előreláthatólag április végére készülhet el az új aszfaltburkolat. A munkálatok mintegy egymillió euróba kerülnek.

Az Ausztriából Magyarországra vezető utak felújítása nem ér véget a szentmargitbányai átkelővel. Burgenland tartomány úgy tervezi, hogy hamarosan Somfalvánál (Schattendorf), valamint Közép- és Dél-Burgenlandban is új és kényelmesen járható utakon közlekedhetnek majd egymáshoz a szomszédos településekre.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását