2024. május 18. - Erik, Alexandra

Ehetetlen kenyereket sütnek?

Kárpátalján a megyei fogyasztóvédelmi hatóság megállapítása szerint a forgalmazott kenyerek csaknem fele ehetetlen.
2009. április 21. kedd 12:42 - HírExtra
Vitalij Tacsinec, a Kárpátalja Megyei Fogyasztóvédelmi Főosztály vezetője bejelentette, hogy az első negyedév során elvégzett vizsgálataik eredményei szerint a Kárpátalján sütött kenyerek 46,7 százaléka nem felel meg az előírásoknak - írja a Kárpátinfo.net hírportál. A hivatal ellenőrei 2009 első negyedévében 1,05 tonna pékterméket vettek górcső alá, s ezekből 0,49 tonnát kellett kiselejtezniük.

A legtöbb kifogás a kenyér súlyát illetően merült fel, ami már-már megszokott csalási eszköze a pékségeknek: bár minőségileg kifogásolhatatlan terméket kínálnak a vevőknek, ám 5-10 dekákat kispórolnak belőle.

A másik legnagyobb problémát a szeletelt kenyér jelenti. Az esetek többségében a bezacskózott pékárukról hiányzik a márkajelzés, az előállítás dátuma, illetve az előállító nevére és címére való utalás.

A fogyasztóvédelem vezetője szerint a legtöbb kifogás az ungvári városi és az ungvári járási magánpékségek által sütött kenyerekkel kapcsolatban merült fel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását