2024. április 28. - Valéria

Visszavonul a komentátor

Az NBC amerikai televízió pénteken bejelentette, hogy azonnali hatállyal visszavonul híres sportkommentátora, John Madden, akinek nevéhez számtalan rögbi számítógépes játék, sőt, egy egész sorozat fűződik, ám az Electronic Arts játékfejlesztő továbbra is ragaszkodik a nevéhez a játékok előtt.
2009. április 18. szombat 10:23 - HírExtra
Bár a 73 éves Maddent a sportvilágban leginkább közvetítéseiről ismerik, ugyanakkor egy igazi veteránról van szó, aki az egykori Oakland Raiders rögbi csapat edzője volt, korábban pedig ő maga is játszott.

A sportriporter rögbi szaktudása a számítógépes játékok világát is meghatározta. A legelső John Madden rögbi játékok még 1989-ben készültek az akkoriban népszerű Apple II és Commodore 64-es játékgépekre. Az Electronic Arts kiadásában készült sorozat később majdnem minden egyes géptípusra megjelent és több mint száz játék készült belőle - olvasható a GameSpot számítógépes játék honlapon (www.gamespot.com)

Madden visszavonulása nem érinti a mostani Electronic Arts játékokat sem - legalábbis, ami a névhasználatot illeti. A cég elnöke, Peter Moore közölte, nagyon büszkék arra, hogy 21 évvel az első Madden-játék megjelenése után is megtarthatják a veterán rögbi edző és kommentátor sztár nevét, akivel személyesen is nagyon jó viszonyt tartanak fent. Mivel a szerződés is határozatlan időre szól, és Maddennek sincs ellenében ezen változtatni, ezért a jövőben is megmarad neve minden egyes EA-s rögbi-szimulációs játék előtt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását