2024. május 3. - Tímea, Irma

Több választás is lesz június 7-én

A június 7-ei európai parlamenti választással egy időben több időközi önkormányzati és egy országgyűlési képviselő-választást is tartanak Magyarországon.
2009. április 17. péntek 07:58 - HírExtra
Pécsett, Baranya megye 3. számú országgyűlési egyéni választókerületében az autóbalesetben súlyosan megsérült Toller László szocialista parlamenti képviselő gondnokság alá helyezése miatt kellett új választást kiírni. A választás első fordulóját a helyi választási bizottság (költségtakarékosságra hivatkozó) kérésének megfelelően erre a napra írták ki.

Baranya megye két másik településén, Magyaregregyen és Sumonyban polgármestert is választanak június 7-én; előbbinél az önkormányzati vezető halála miatt, utóbbinál pedig azért, mert a képviselő-testület feloszlatta magát. Sumonyban így az öttagú testület tagjait is megválaszthatják a település lakói.

Lemondás miatt a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sárospatakon és Tiszaújvárosban, a Pest megyei Üllőn, illetve Veszprém megyében, Várpalotán kell új önkormányzati képviselőket választani.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Zemplénagárdon a polgármester lemondása miatt június 7-én új önkormányzati vezetőt is választhatnak a helyiek.

A választópolgárok ugyanazokban a szavazóhelyiségekben adhatják le voksaikat, mint az EP-választáson, csak több szavazócédulát kapnak, mint a többi településen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását