2024. május 20. - Bernát, Felícia

Az SZDSZ esélyei az EP-választáson

Jó kampánnyal van esély arra, hogy az SZDSZ megismételje 2004-es európai parlamenti (EP) választási eredményét - mondta Szent-Iványi István, a párt EP-képviselője az MTI-nek pénteken, Tatabányán, az országos tanács kihelyezett ülése után.
2009. április 17. péntek 19:55 - HírExtra
A Szabad Demokraták Szövetsége országos tanácsának ülésén elsősorban a kampánnyal kapcsolatos kérdésekről volt szó; zajlik a kopogtatócédulák gyűjtése, biztatóak az eredmények - fejtette ki a politikus. Hozzátette: a liberális párt a humanizmus, a tolerancia jegyében szeretne politizálni. Olyan országot szeretnének, ahol az emberek közösen keresik a megoldásokat.

Szent-Iványi István elmondta: saját kampányának középpontjában is elsősorban a társadalmi válságra adandó válaszok állnak. Ez a válság a szélsőségek előretörésében, a kirekesztés erősödésében, a gyűlölködő hangnemben nyilvánul meg. Ilyen körülmények között Magyarország nem lehet sikeres - fogalmazott Szent-Iványi István.

Az SZDSZ EP-listavezetője szerint az Európai Unió által képviselt értékek alapján álló társadalmat kell létrehozni. Az EU-t az tette sikeressé, hogy helyes arányt talált az együttműködés és a verseny között.

A politikus az MTI kérdésére elmondta: reméli, hogy Balázs Péter külügyminiszter-jelölt megválasztása fordulatot hoz majd a magyar külpolitikában, amely az elmúlt időszakban lassan reagált az eseményekre, és nem volt markáns, egyértelmű álláspontja.

Az EP-képviselő arról is tájékoztatott, hogy hivatalosan nem merült fel a konstruktív bizalmatlansági indítványra nem szavazó Béki Gabriella, Gulyás József és Velkey Gábor kizárása. Hozzátette: kétségtelenül vétettek a frakciófegyelem szabályai ellen, ez azonban pénzbüntetéssel jár. A politikus szerint "nem lenne helyes, ha a szabad demokraták ezekkel a kérdésekkel foglalkoznának", mert vannak ennél sokkal fontosabb ügyek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását