2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Zuschlag-per: Híváslistákat vizsgáltak

Folytatódott a Zuschlag-per a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon, ahol az elsőrendű vádlott cellájában talált mobiltelefonok híváslistájának vizsgálatáról számolt be Fodor Endre tanácsvezető bíró a csütörtöki tárgyalási nap kezdetén.
2009. április 16. csütörtök 09:58 - HírExtra
A Zuschlag János és két további fogvatartott cellájában talált három mobiltelefon vizsgálata, azaz a beérkezett szakértői vélemények és a híváslisták alapján a bíróság megállapította, hogy a telefonok Zuschlag János felesége és édesanyja, valamint egy harmadik személy birtokában voltak korábban.

Fodor Endre tanácsvezető bíró elmondta: a vizsgálat szerint "a mobiltelefonban el volt mentve" a másodrendű vádlottéval megegyező, Lados István név alatt egy otthoni telefonszám. Erről azonban a bizonyítási eljárásban kiderült, hogy az valójában egy Kecskemét környékén található személyé, aki nem rokona és nem is ismerőse a másodrendű vádlottnak.

A tanácsvezető bíró kérdésére Lados István másodrendű vádlott is elmondta: nem az ő telefonszámáról van szó és nem is ismerős neki a szám.

A vádhatóság egyébként megkereste a kecskeméti telefonszám tulajdonosát, akiről megállapították, hogy csak névrokona Lados Istvánnak és nincs kapcsolatban a per egyetlen érintettjével sem.

A bíró elmondta: a vizsgálat szerint három azonosítható személlyel történő kapcsolattartásra használták a telefonokat, akik kapcsolatba hozhatók az üggyel, azonban nem részletezte, hogy mikor és kikkel folytattak beszélgetést a telefonokról.

A bíróság megkereste a Központi Nyomozó Főügyészséget, mely szerint hivatali visszaélés miatt nyomozás indult annak a gyanúja miatt, hogy Zuschlag János értesült az ellene folyó titkosított nyomozásról és az elrendelt telefon lehallgatásokról.
Fodor Endre bíró elmondta: az államtitkot képező anyagokat a titokgazda 2036 december 31-ig titkosította.

A tanácsvezető bíró beszámolt arról, hogy elolvasta a titkosítást elrendelő határozatot és annak indoklását, mely felsorolta a minősített ügyben felvett bizonyítékokat.

Ezek alapján a bíróság elutasította, az államtitok feloldására vonatkozó védői indítványt, mert indoklása szerint annak nem lenne értelme, hiszen nem vinné előbbre az ügyet.
A bíróság elutasította, Béki Gabriella SZDSZ-es országgyűlési képviselő tanúkénti meghallgatására tett védői indítványt is.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség bűnszervezet tagjaként, különösen nagy kárt okozó, folytatólagosan elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények elkövetése miatt nyújtott be vádiratot Zuschlag János és 15 társa ellen.

Zuschlag János, aki egykor az MSZP országgyűlési képviselője, a párt megyei szervezetének ügyvezető elnöke volt 2007. szeptember 21-étől előzetes letartóztatásban van.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását