2024. május 19. - Ivó, Milán

Magára maradt a VDSZSZ

Nem csatlakozik a Mozdonyvezetők Szakszervezete (MOSZ) és a Vasutas Szakszervezet (VSZ) a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének (VDSZSZ) szervezetei által április 30-ra hirdetett sztrájkhoz.
2009. április 16. csütörtök 21:22 - HírExtra
A MÁV érdekeltségű vállalatoknál működő VDSZSZ szervezetei folyamatosan értékelik a tervezett megszorító intézkedések miatt kialakuló helyzetet, és az országos sztrájkbizottság által április 30-ra meghirdetett sztrájk mellett foglalnak állást - jelentette be Gaskó István, a VDSZSZ elnöke csütörtökön sajtótájékoztatón Budapesten. A MOSZ és a VSZ ugyanakkor nem csatlakozik a tervezett megmozduláshoz, mert úgy vélik: jelenleg folytatni kell az egyeztetéseket a kormánnyal.

Borsik János, a MOSZ ügyvezető alelnöke az MTI-nek annyit mondott: nem csatlakoznak a sztrájkhoz, a tárgyalások jelenleg is folynak a minisztériummal, ennél bővebben azonban nem kívánt nyilatkozni. A Mozdonyvezetők Szakszervezetének honlapján a közlekedési tárcával folytatott csütörtöki egyeztetésekről az olvasható, hogy az új miniszter államtitkára útján közölte, a tárcánál nem folyik előkészület a vasút 2009-es támogatásának csökkentésére. Erre érdemben az új miniszter nem is lát lehetőséget, viszont mindent meg fog tenni azért, hogy a jelenlegi támogatásért a vasút jobb szolgáltatást nyújtson.

Karácsony Szilárd, a Vasutasok Szakszervezetének (VSZ) szervezetpolitikai alelnöke az MTI-nek elmondta: a VSZ sem csatlakozik az április 30-i sztrájkhoz. Kifejtette: egyrészt a VDSZSZ nem egyeztetett a többi szervezettel - így a VSZ-szel sem - a sztrájk meghirdetése előtt, másrészt még túl sok a bizonytalan tényező a kormány MÁV-val kapcsolatban tervezett intézkedéseit illetően.

Hozzátette: folyamatosan tárgyalnak a minisztériummal, csütörtökön a vasúti menetkedvezmény megújításáról, illetve az új menetkedvezményi miniszteri rendelet kiadásáról, valamint a vasutat érintő esetleges kormányzati megszorítások tartalmáról egyeztettek. Karácsony Szilád ugyanakkor elmondta, hogy ha a vasutasokat negatívan érintik a végleges kormányprogram vonatkozó lépései, nem zárható ki, hogy a sztrájk eszközéhez folyamodnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását