2024. május 18. - Erik, Alexandra

Stratégiai együttműködés az FHB és az Allianz között

Az FHB Jelzálogbank Nyrt. szándéknyilatkozatot írt alá az Allianz Hungária Biztosító Zrt.-vel.
2009. április 12. vasárnap 20:00 - HírExtra
Az Allianz Hungária Biztosító Zrt. és az FHB Jelzálogbank Nyrt. között hosszabb ideje kölcsönös előnyökön alapuló üzleti együttműködés áll fenn, amelynek célja az üzleti tevékenységek összehangolásával, a lehetséges szinergiákat kihasználva az eredményességük növelése.

"A szándéknyilatkozat aláírásával a Felek célja, hogy korábbi együttműködésük a kölcsönösen előnyös üzleti érdekekre alapítottan megújuljon, illetve a nemzetközi gazdasági válság hatására megváltozott gazdasági és piaci körülményeknek megfelelően újragondolják, és annak megfelelően jelöljék ki a hatékony együttműködésük új területeit" - áll a közleményben.

Az együttműködés a banki és biztosítási területre, illetve közös termékek értékesítésére is kiterjed majd. A banki együttműködés keretében az FHB Jelzálogbank Nyrt. refinanszírozási, illetve éven belüli és éven túli bankközi hitel keretet nyújt az Allianz Bank Zrt. részére, amely ezen forrásból euró alapú jelzáloghiteleket nyújthat lakossági ügyfelei részére.

A biztosítói együttműködés keretében az Allianz Csoport magyarországi tagjai vállalták, hogy együttműködnek a Jelzálogbankkal a jelenleg portfoliójukban lévő FHB jelzáloglevelek és kötvények átlagos futamidejének egy évvel történő meghosszabbításában, illetve növelni szándékoznak ezen értékpapírok volumenét a befektetési portfoliójukban.

Az FHB Jelzálogbank Nyrt. és leánybankja, az FHB Kereskedelmi Bank Zrt. a Biztosító ügynökeként saját hitelezési tevékenységéhez kapcsolódóan, illetve fiókhálózatán keresztül értékesíti az Allianz Biztosító Zrt. termékeit.

A stratégiai együttműködés részeként az Allianz Hungária Biztosító Zrt. kijelentette, hogy az FHB Jelzálogbank Nyrt.-ben fennálló jelentős tulajdonosi pozícióját középtávon fenn kívánja tartani.
Forrás: hirado.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását