2024. május 4. - Mónika, Flórián

Szesz vitt jégkrém helyett

Átalakított jégkrémes autóval szállított illegális tiszta szeszt egy férfi, akit a Vám- és Pénzügyőrség (VPOP) munkatársai Szerencsen fogtak el szombaton.
2009. április 11. szombat 12:41 - HírExtra
A vámosoknak feltűnt, hogy abban az utcában, ahol meglátták a felirat nélküli kisteherautót, még soha sem árultak jégkrémet, ezért igazoltatták az autó vezetőjét - mondta Sipos Jenő, a VPOP szóvivője az MTI-nek.

A kocsi első ránézésre teljesen üres volt, de látszott, hogy a megszokottnál valamivel kisebbek a hűtőkamrák. A tüzetesebb átvizsgálás során - a hűtőkamrák közé rejtve - kannákból összehegesztett több száz literes tárolóra találtak, a leeresztő csapra pedig a hátsó rendszámtábla mögött bukkantak rá - közölte a szóvivő.

Sipos Jenő elmondta, hogy a 38 éves bajai férfi - aki ellen jövedéki orgazdaság bűntette miatt indítottak eljárást - több mint 600 liter, csaknem 96 százalékos szeszt próbált leszállítani megrendelőjének, mielőtt elfogták. A vámosoknak azt állította: nem tudja, hogyan került autójába a titkos tároló, vallomást azonban nem tett.

A férfit őrizetbe vették, mivel ellene már korábban is indítottak eljárást hasonló bűncselekmények miatt - közölte a szóvivő. A több mint kétmillió forint értékű árut és a speciálisan átalakított szállítóautót a pénzügyőrök lefoglalták.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását